Надєждін вдихнув нове життя в протестний рух у Росії, — Ейдман

Борис Надєждін. Фото: ukrinform.ua

Російського політика Бориса Надєждіна не зареєструють кандидатом на вибори президента Росії, але черги на його підтримку показали, що протестні настрої зростають. Таку думку сьогодні, 30 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив соціолог і журналіст Ігор Ейдман. 

“У Кремлі бояться не того, що Надєждін переможе [президента РФ Володимира] Путіна на виборах. Вони бачать, що висунення Надєждіна вдихнуло нове життя в протестний рух у Росії. Опозиційно налаштовані люди, насамперед молоді, почали консолідуватися, об’єднуватися, діяти якось, створювати структури на його підтримку. Це все владі вкрай не потрібно, вкрай небажано. Тому вони повинні Надєждіна до виборів не допустити. Найімовірніше, Надєждіна переслідуватимуть і виживуть із країни, як і багатьох інших опозиціонерів”, — розповів він.

Соціолог зазначив, що Надєждін не закликатиме людей протестувати в разі, якщо його кандидатуру не допустять до виборів.

“Я думаю, що Надєждін не закликатиме до протестів після того, як його не зареєструють, просто через специфіку особистості. У нього немає драйву і менталітету революційного. Він аж ніяк не революціонер. Тому я думаю, що після того, як його не зареєструють, усе буде тихо, спокійно”, — наголосив він.

Читайте також: Надія на Надєждіна: можливість появи на виборах президента РФ незалежного кандидата аналізували російські експерти

Прямий ефір