Ситуація в Чорному морі залишається динамічною: як змінюється кількість російських ракетоносіїв, розповів Братчук

Сергій Братчук. Скріншот: uatv.ua

Ситуація в Чорному морі залишається динамічною: російські ракетоносії маневрують й постійно змінюють свій кількісний склад. Про це сьогодні, 29 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Загроза постійна, якщо ми говоримо про ракетні атаки та ракетні загрози, зокрема і з моря. Це великий ризик того, що ворог може атакувати. Ракетоносії маневрують, вони постійно змінюють свій кількісний склад. Знову-таки, погодні умови, як не дивно, у XXI столітті теж впливають на бойове чергування ворожих кораблів. Учора, наприклад, був, скажімо так, для цього дня піковий момент, коли 11 ворожих кораблів були в Чорному морі, 4 ворожі ракетоносії, 24 “Калібри”. Потім змінюється ситуація, залишається 2, залишаються підводні човни або залишається надводний флот. Тобто ситуація дуже динамічна”, — сказав він.

За словами Братчука, протягом дня росіяни можуть вивести на бойове чергування в акваторію Чорного моря від 4-5 до 11 кораблів. Він також уточнив, що може йтися й просто про охорону тих чи інших об’єктів, наприклад, Кримського (Керченського) мосту, або про виконання якихось навчально-бойових завдань.

“Поки що російський флот не зник остаточно з Чорного моря. Але ми цієї мети прагнемо”, — сказав Братчук.

Читайте також: Україна не дає можливості Росії повністю контролювати Чорне море — подробиці (ВІДЕО)

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов заявив, що Україна знищила 20% Чорноморського флоту Росії.

Прямий ефір