Країни, які боятимуться Росії, зникнуть із політичної карти світу, — політолог

Олег Лісний. Скріншот: uatv.ua

Країни Балтії краще за інших європейців усвідомлюють загрозу від РФ. Вони знайшли свою найбільш ефективну нішу в допомозі Україні — це виробництво дронів. Країни, які виявлять страх перед Росією, можуть зникнути з політичної карти світу. Потрібно не боятися, а діяти, як країни Балтії. Таку думку сьогодні, 26 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив політолог, віцепрезидент аналітичного центру “Політика” Олег Лісний.

За його словами, країни Балтії віддають Україні практично все, тому що вони прекрасно розуміють загрозу, яку становить для них Російська Федерація.

“Я схильний до думки, що Росію не треба провокувати, вона сама — суцільна провокація. А боятися її і чогось не робити, тоді за такою логікою навіщо було чинити спротив Україні? Тому що Росія все одно більша, вона може все, що завгодно робити, і вона не зважає на жодні міжнародні норми. Простіше здатися? Ні, не простіше. Тому що і ми, і країни Балтії розуміють, що нас хочуть знищити, знищити як нації, як народи, як країни”, — сказав Лісний.

Тому, констатував політолог, боятися вже пізно. Уже в історії почався той період, що потрібно “закочувати рукава і битися”.

“Той, хто боятиметься, той зникне з політичної карти, а можливо, з національних карт. Тому я вітаю те, що країни Балтії не бояться. Вони розуміють ступінь загрози і реагують відповідно. Якби вся Європа так реагувала, російський чинник узагалі зник би з нинішнього дискурсу”, — зазначив Олег Лісний.

Читайте також“Воювати мають технології, а не люди”: коаліція дронів для України розширюється (ВІДЕО)

Нагадаємо, Україна може розгорнути виробництво дронів у Литві. Таким чином заводи хочуть перенести на безпечнішу територію. Вільнюс підтримує таку ідею: Литва вже має необхідну виробничу базу й персонал.

Прямий ефір