Усі умови для реалізації рішення ЄС є, — Стефанішина про виділення Україні 50 млрд євро

Ольга Стефанішина. Фото: facebook.com/UA.EU.NATO

Лідери Європейського Союзу роблять усе, аби Україна отримала обіцяні 50 млрд євро фінансової підтримки. Про це за результатами зустрічі з єврокомісаром з розширення та сусідства Олівером Варгеї у Брюсселі розповіла віцепрем’єр-міністерка України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, передає кореспондент телеканалу FREEДОМ.

“Позиція України однозначна: це рішення має бути ухвалене повним консенсусом 27-ми членів Європейського Союзу (про створення Українського механізму на 50 млрд євро). Над цим також ведеться робота з державами-членами ЄС. Думаю, сьогоднішні обговорення в Брюсселі сприяли тому, щоб це рішення було ухвалено”, — зазначила віце-прем’єрка.

Вона нагадала, що президент України Володимир Зеленський безпосередньо із лідерами держав-членів ЄС обговорює це питання.

“Він провів зустріч із президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Також готується зустріч в Ужгороді міністра закордонних справ і керівника Офісу президента з колегою з Будапешта (зустріч із міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто, — ред.)”, — повідомила Стефанішина.

Усі умови для реалізації рішення ЄС є, вважає вона.

“До цього додається відсутність рішення з боку США (надати новий пакет допомоги, — ред.), і, відповідно, лідери Євросоюзу відчувають потрійну відповідальність за те, щоб Україна могла вижити цього року”, — додала віце-прем’єрка.

Читайте також: Україна продовжить отримувати фінансову допомогу від Євросоюзу — заява

Нагадаємо, рішення про створення Українського механізму на суму 50 млрд євро, які Україна має отримувати протягом 2024-2027 років, має бути ухвалено 1 лютого під час саміту лідерів країн ЄС у Брюсселі.

Прямий ефір