У Росії інновації в авіації залишаються на рівні картинок і планів — аналіз Криволапа

Костянтин Криволап. Фото: rbc.ua

У Російській Федерації продовжують заявляти про створення новинок, аналогів яким немає. Це стосується й авіації. Але процес далі створення картинки для залякування світу і гордості росіян не йде. Про це сьогодні, 5 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав авіаційний експерт, колишній інженер-випробувач конструкторського бюро “Антонов” Костянтин Криволап.

“Росія в плані формування картинок дійсно попереду планети всієї. І технології, які вони застосовують для створення цих картинок, дійсно — аналогів немає. Ось зараз картинка така — Росія створює авіаційні платформи, в яких будуть використовуватися управління дронами, дрони літатимуть роями та будуть використовувати штучний інтелект”, — підкреслив він.

Подібні наративи використовуються в різних сферах створення літальних апаратів — чи то військова авіація, чи то безпілотні літальні апарати (БпЛА), але поки що все перебуває на рівні розмов і обіцянок, зазначив експерт.

“Ось на основі цих наративів, граючи цими поняттями в різних поєднаннях, вся картинка навколо цього крутиться. Це стосується винищувачів, це стосується бомбардувальників, це стосується безпілотників великих і малих. Куди не заліз скрізь про це йде розмова”, — сказав він.

Читайте також: Відсутність авіаційних катастроф у РФ — це везіння, адже кількість аварій зростає, — Криволап

Прямий ефір