У Криму підбито “Новочеркаськ” — подробиці від командування Повітряних сил

Уражений російський корабель "Новочеркаськ". Фото: t.me/zsuwar

Великий десантний корабель “Новочеркаськ”, що належить Військово-морському флоту РФ, був уражений сьогодні, 26 грудня, о 03:00 в тимчасово окупованому Криму біля берегів Феодосії. Це спільна спланована операція Збройних сил України (ЗСУ), Головного управління розвідки Міністерства оборони України та Служби безпеки України. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, такі операції плануються дуже ретельно, дуже все треба продумувати.

“Потрібно знати час і місце, характер вантажу і, відповідно, де розташовані засоби протиповітряної оборони противника. Усе це враховується для того, щоб завдати нищівного удару по ворогу, щоб лишилося те, що лишилося зараз від цього корабля, — уже фактично один скелет. І, я думаю, що після цього вибуху інфраструктура, яка знаходиться в районі, де він стояв у порту теж, напевно, пошкоджена суттєво”, — заявив Юрій Ігнат.

Він зазначив, що, безумовно, на борту російського корабля був боєкомплект, тому що вибух був дуже сильний і після нього відбулася детонація.

“Уже є інформація про те, що окупанти могли перевозити на кораблі й “Шахеди”, і артилерійські боєприпаси, і інші типи озброєння. Десантний корабель великий і призначений для того, щоб перевозити вантажі такого характеру”, — повідомив речник командування.

Читайте також: Знищено великий десантний корабель РФ — перші подробиці (ВІДЕО)

Нагадаємо, Повітряні сили України знищили великий десантний корабель “Новочеркаськ” у порту Феодосії в тимчасово окупованому Криму.

Уражений російський корабель “Новочеркаськ”. Фото: t.me/zsuwar

Прямий ефір