Потужний вибух у порту Феодосії обумовлений детонацією боєприпасів після ураження “Новочеркаська” — думка

Вибух у порту Феодосії. Скріншот відео: uatv.ua

Повітряні сили України знищили великий десантний корабель “Новочеркаськ” у Феодосії в тимчасово окупованому Криму. Вибух був дуже потужним, що, швидше за все, було викликано детонацією боєприпасів. Таку думку сьогодні, 26 грудня, висловив генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж у прямому ефірі телеканалу FREEДOM.

“Там були, за попередніми даними, і боєприпаси, і ракети, вони здетонували, і вийшов дуже потужний вибух. Це відбувалося о 3:00. Багато громадян Феодосії було піднято по тривозі та відправлено в евакуацію. Це означає, що було і влучання, і, звичайно, детонація була дуже велика. Відповідно, ми маємо конкретний результат — ще один великий десантний корабель на рівні флагмана Чорноморського флоту, який вже практично знищений. Знищено боєприпаси, можливо, знищено безпілотники іранського виробництва”, — прокоментував Маломуж.

Він наголосив: знищення “Новочеркаська” — приклад того, як діє Україна проти російських об’єктів у тимчасово окупованому Криму.

“Ми вже взяли під контроль усі сектори на території Криму. Насамперед, звичайно, бази Чорноморського флоту, порти та пересування Чорним та Азовським морями. Як казав президент [України Володимир Зеленський], ми вже контролюємо акваторію і не даємо ворогові не лише вільно переміщатися, розміщувати ракети, але й переміщувати, наприклад, транспортні судна”, — зазначив генерал.

На думку Миколи Маломужа, удар по порту в Феодосії був комплексним: ймовірно, використовувалися безпілотники для того, щоб перевантажити російську протиповітряну оборону, а потім ціль була вражена ракетами.

Читайте також: Росія зазнала величезної геополітичної та військової поразки на морі, — Лещенко

Нагадаємо, сьогодні вночі, 26 грудня, тактична авіація Повітряних сил ЗСУ атакувала крилатими ракетами та знищила великий десантний корабель “Новочеркаськ” Чорноморського флоту РФ в порту окупованої Феодосії.  

Прямий ефір