Українські безпілотники не дають можливості проводити армії РФ атаки на лівому березі Дніпра — аналіз ситуації в Херсонській області

Дмитро Снєгирьов. Фото: informator.press

З жовтня по грудень російські окупаційні війська, за наявності чисельної переваги засобів уражень і переваги в повітрі, не можуть ліквідувати українську присутність на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Про це сьогодні, 19 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов.

Він пояснив, у чому особливість плацдармів на лівобережжі Дніпра в Херсонській області.

“Відстань від українських плацдармів до кордону Автономної Республіки Крим — 65-70 км. Саме успішне просування на лівобережжі й створить передумови для деокупації не тільки Херсонської, а й Запорізької області. Останні два дні окупанти намагалися атакувати позиції Збройних сил України в районі Кринок, у районі лісосмуги, — без успіху. Окупанти були змушені визнати успішний характер контрбатарейної боротьби українських Збройних сил”, — заявив Снєгирьов.

За його словами, внаслідок використання українськими військовими ударних безпілотників атаки російських окупантів фактично захлинулися.

“За висловлюваннями російських військових блогерів, ударні загони, які налічували посилену роту, а це більше ніж 150 осіб, у живих залишилося не більше ніж 40. Причому їх кинули без можливості проведення евакуаційних заходів. Окупанти самі наголошують на неможливості проведення евакуаційних заходів через тотальну перевагу української сторони в безпілотних літальних апаратах, які не дають навіть підняти їм голову”, — зазначив військово-політичний експерт.

Читайте також: Росіяни безуспішно намагаються забезпечити собі прогрес на фронті — карта війни за 19 грудня (ВІДЕО)

Нагадаємо, російські окупаційні підрозділи атакують майже по всій лінії зіткнення: активізувалися на Запорізькому напрямку, тиснуть на Бахмутському, не припиняють спроб оточити Авдіївку.

Прямий ефір