Мільйон дронів виробить Україна наступного року, — Зеленський

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

В Україні тривають процеси пришвидшення виробництва та розробки дронів, розв’язання логістичних питань. Наступного року планується виробництво 1 млн вітчизняних дронів. Про це сьогодні, 19 грудня, сказав президент України Володимир Зеленський на підсумковій пресконференції, повідомляє FREEДОМ.

“Я позитивно ставлюсь до збільшення виробництва дронів і спеціальних підрозділів. Повинна бути інфраструктура щодо управління дронами. Сьогодні на Ставці одним з ключових питань було виробництво дронів і їхнє постачання. Дуже не подобається, коли логістично у нас залишаються бюрократичні радянські процеси — коли 26 тис. дронів лежало на одному складі й не доїхало до фронту. Не може бути таких пауз і проблем. Це ми поборемо. Будуть отримувати воїни наші вітчизняні дрони”, — пояснив він.

Зеленський також запевнив, що збільшиться виробництво артилерійських снарядів. Особлива увага надається снарядам калібру 155 мм, які є стандартом НАТО.

“Щодо виробництва дронів — мільйон дронів у наступному році ми виробимо. Ми зробимо все, щоб так воно і було. Я знаю, що так воно і буде. Що стосується артилерії — артилерія буде збільшуватися. 155-й калібр, на жаль, дуже дефіцитний продукт. Треба над цим працювати. Розслаблятися не можна”, — сказав президент.

Читайте також: Жодного результату Росія не досягла за 2023 рік на полі бою, — Зеленський

Прямий ефір