Українська авіація уразила ворожі ЗРК, росіяни завдали авіаударів по Кринках — ситуація на фронті

ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Упродовж доби російські окупаційні підрозділи атакували на шістьох напрямках, найбільше — під Авдіївкою. Загалом сталося 64 бойові зіткнення між Силами оборони та загарбниками. Про це сьогодні, 18 грудня, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні, інформує FREEДОМ.

Ворог за добу завдав по Україні двох ракетних та 29 авіаційних ударів, а також здійснив 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Авіаційних ударів зазнали Петропавлівка Харківської області; Терни, Званівка, Новобахмутівка, Авдіївка, Новомихайлівка, Парасковіївка Донецької області; Кринки та Ольгівка Херсонської області. Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

Оперативна ситуація на напрямках наступна:

На Волинському та Поліському — без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність.

На Куп’янському українські захисники відбили дев’ять російських атак в районах Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області.

На Лиманському напрямку — біля Макіївки Луганської області та східніше Тернів Донецької області — відбито вісім атак окупантів.

На Бахмутському українські захисники відбили п’ять атак противника в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Відбито 16 атак противника східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 11 — південніше Тоненького, Невельського та Первомайського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони стримують ворога в районі Новомихайлівки Донецької області, де відбито чотири атаки.

На Шахтарському загарбники наступальних (штурмових) дій не вели.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили чотири атаки противника західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

На Мелітопольському Сили оборони України продовжують завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога уздовж всієї лінії фронту.

На Херсонському напрямку захисники України утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогневого ураження по тилах ворога.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по двох зенітно-ракетних комплексах (ЗРК) противника. Підрозділи ракетних військ уразили чотири райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, артилерійський засіб та склад боєприпасів противника.

Нагадаємо, мобільні вогневі групи цієї ночі відбили російську атаку “Шахедами”, уразивши всі п’ять безпілотників, що їх випустила РФ по Україні. 

Прямий ефір