БпЛА летіли групами, хвилями і з різних напрямків: деталі атаки РФ по Києву

Після атаки російських безпілотників у Києві. Ілюстративне фото: ap.org

Російські окупаційні війська сьогодні вночі, 16 грудня, вшосте за місяць атакували Київ безпілотниками. Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації (КМВА), передає FREEДОМ.

За словами начальника КМВА Сергія Попка, росіяни посилили повітряні удари по столиці України. Він порівняв тактику ворога зразка травня 2023 року.

“Судячи з застосованого озброєння, ворог ніби повернувся до тактики зразка травня 2023 року. Тоді рашисти постійно змінювали, комбінували, чергували види та типи засобів повітряної поразки. Такий же сценарій кияни відчули у першій половині грудня”, — зазначив Попко.

Він нагадав, що росіяни, як правило, під час атаки використовують ударні безпілотники, крилаті ракети зі стратегічних бомбардувальників, “Іскандери”, “Кинджали”. Усі вони летять до Києва по черзі, змінюючи одне одного.

Цієї ночі російські війська пустили на столицю “Шахеди”. Сили ППО всі цілі збили.

“БпЛА атакували групами, хвилями та за різними напрямками. Силами та засобами протиповітряної оборони всі ворожі цілі були знищені”, — повідомив Попко.

Внаслідок роботи ППО та падіння уламків у місті ніхто не постраждав, уточнив очільник КМВА. 

Він закликав жителів міста  не нехтувати сигналами повітряної тривоги і завжди дотримуватись правил безпеки.

Читайте також: Ворог зосереджений на знищенні української системи ППО — методи росіян перелічила Гуменюк

Раніше начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України “Південь” Наталія Гуменюк сказала, що російські окупанти ускладнюватимуть траєкторію польотів дронів-камікадзе і намагатимуться і далі масованими атаками тероризувати українців та виснажувати системи протиповітряної оборони України.

Прямий ефір