Росіянам наприкінці зими доведеться вже наступати негативно — думка військового оглядача

Знищена російська техніка. Скріншот: uatv.ua

Взимку невигідно здійснювати наступальні дії. Зростає показник втрат. І дії зараз російських окупаційних військ на фронті — тому яскравий приклад. Про це сьогодні, 14 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

Він погодився з твердженням деяких аналітиків, що путінська наступальна операція, яка проводиться, зокрема, і в районі Авдіївки Донецької області, може тривати ще протягом 4 місяців (до березня) — до виборів президента в РФ.

“Вони намагатимуться максимум витиснути з цього наступу, і знову-таки під слоганом “за будь-яку ціну”. Це триватиме і до так званих виборів. Щоб Путіну було з чим іти на вибори і демонструвати те, що “ось, у нас є якісь епічні перемоги”. Тому ресурс цей використовуватиметься, і це демонстрація того, чому невигідно взимку здійснювати наступальні дії”, — сказав Коваленко.

За словами оглядача, українська армія зараз наступальні операції не проводить, а перебуває в обороні і це — нормально для зимового періоду.

“Якби ми йшли в наступ взимку, наприклад, якби в нас була така можливість, то ми б зазнавали набагато більших втрат, ніж якби це відбувалося в будь-яку іншу пору року. І ось яскравий показник — Росія. Крім того, що вони бездарно використовують свій людський ресурс, нехтуючи людськими життями, так вони ще й не в найкращих погодних умовах це здійснюють”, — говорить він.

На думку Коваленка, вже після виборів там може змінитися ситуація, оскільки ресурс витрачається колосальний.

“Росіяни зараз виснажують свій потенціал, і відновити його якось дуже швидко буде складно. І в контексті цього дійсно наприкінці зими можуть відбутися дещо вже змінені події не на користь росіян, які намагаються просуватися. Скоріше, їм доведеться вже наступати негативно”, — вважає військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив”.

Читайте також: Російські фейки про “взяття” Мар’їнки, нова фаза війни, поля трупів окупантів: аналіз ситуації на фронті від Коваленка

Нагадаємо, раніше Коваленко заявив, що 2023 рік став роком, який прискорив процеси виснаження російських окупаційних військ, і цей процес триває.

Прямий ефір