Понад 10 людей постраждали на Одещині — РФ атакувала Україну “Шахедами”: деталі

Наслідки удару РФ по Одесі. Фото: Telegram/Олег Кіпер

Російські війська сьогодні вночі, 14 грудня, атакували Україну безпілотниками “Шахед” і ракетами С-300. Сили протиповітряної оборони знищили понад 40 ворожих безпілотників. Про це повідомляє FREEДОМ із посиланням на дані Повітряних сил ЗСУ в Telegram.

Російські окупаційні війська близько опівночі випустили 6 зенітно-керованих ракет С-300 в напрямку Миколаївської та Херсонської областей.

Крім того, росіяни атакували БпЛА Shahed-136/131. За словами військових, пуски здійснювались хвилями з трьох напрямків: Балаклава, Чауда — Крим та Приморсько-Ахтарськ — РФ. 

Загалом зафіксовано пуски 42 ворожих дронів. Основним напрямком удару стала Одеська область.

“Цієї ночі захисникам неба вдалось збити 41 із 42 ударних БпЛА. Переважну більшість — в Одеській області”, — йдеться у повідомленні Повітряних Сил.

Як повідомив очільник Одеської обласної військової адміністрації (ОВА) Олег Кіпер, внаслідок атаки РФ по регіону постраждали 11 людей, зокрема три дитини. 

“Дітей та двох дорослих госпіталізували. У двох 8-річних хлопчиків та 12-річної дівчинки контузії та закриті черепно-мозкові травми, в дорослих струси мозку та поранення”, — зазначив Кіпер. 

Крім того, пошкоджено 11 будівель. Вигоріли вщент дві автівки. Пожежу ліквідовано. 

“На місці встановлено мобільний пункт обігріву, з постраждалими та мешканцями працюють психологи, організовано підвезення їжі та теплих речей”, — додав Кіпер. 

Після обстрілу Одеси росіяни атакували Ізмаїльський район. 

“Туди терористи спрямували понад 20 ударних дронів. Там їх ціллю була припортова інфраструктура. Люди не постраждали. Руйнувань зазнали складські приміщення”, — поінформував глава ОВА.

Читайте також: Росіяни все частіше використовують траєкторії для Shahed-136 над населеними пунктами, — Гуменюк про дронові атаки

Прямий ефір