РФ атакувала Україну ракетами і “Шахедами”, у Києві — понад 50 постраждалих: подробиці 

Наслідки атаки РФ по Києву. Фото: Telegram/Віталій Кличко

Сьогодні вночі, 13 грудня, російські війська актували Україну 10 безпілотниками типу Shahed та 10 балістичними ракетами. Усі ворожі цілі збили українські Сили ППО. Про це інформує FREEДОМ із посиланням на дані Повітряних сил ЗСУ в Telegram

Зазначається, що окупанти запускали безпілотники з району Балаклави (окупований Крим).

Майже усі “Шахеди” збили на Одещині — в зоні відповідальності Повітряного командування “Південь”.

О 03:00 противник завдав ракетного удару по столиці України, зазначили у Повітряних силах. 

“Усі 10 цілей, що летіли у напрямку міста Київ по балістичній траєкторії, збито зенітним ракетним підрозділом Повітряних сил”, — йдеться в інформації. 

У Повітряних силах уточнили, що тип ракет, якими росіяни атакували Київ, встановлять після вивчення уламків.  

Внаслідок роботи ППО зі збиття ракет у столиці зафіксовано біля 10 випадків падіння уламків, поінформували у Київській міській військовій адміністрації (КМВА). 

  • У Голосіївському районі зафіксували падіння уламків на проїжджу частину дороги без подальшого горіння.
  • У Дарницькому районі — загоряння приватного будинку на площі 400 м кв. 
  • У Деснянському районі — загоряння на 7 поверсі 9-поверхового житлового будинку та 8 авто в дворі будинку. Проведена евакуація мешканців, врятовано 17 людей, з них 7 дітей, постраждалим надали медичну допомогу;  ще на двох інших локаціях району на відкритій території були виявлені палаючі уламки ракет.
  • У Дніпровському районі вибуховою хвилею вибило вікна в двох житлових будинках, відбулося загоряння приватного будинку. Зафіксовано падіння уламків ракети на проїжджу частину та ще на три приватні житлові будинки без загорання, сталося часткове руйнування будинків та допоміжних споруд; пошкоджено водопровідну мережі — аварійні бригади працюють на місці. 

Місцева влада уточнила, що інформації стосовно загиблих немає. Станом на 06:00 зафіксовано, що постраждала 51 людина, з них шестеро — діти. Найстаршій постраждалій — 80 років, наймолодшій — п’ять.

Читайте також: Південь України найчастіше стає ціллю російських ударів — подробиці від Командування Повітряних сил

Прямий ефір