Президент України відвідає США з робочим візитом: подробиці

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

У понеділок, 11 грудня, президент України Володимир Зеленський розпочне робочий візит до Сполучених Штатів Америки. Про це з посиланням на пресслужбу глави держави повідомляє FREEДОМ.

Під час робочого візиту Володимир Зеленський зустрінеться з американським лідером Джо Байденом та проведе низку зустрічей і переговорів.

Мета поїздки — забезпечення єдності США, Європи та світу навколо підтримки України в захисті від російського терору та у зміцненні міжнародного порядку, заснованого на правилах і повазі до суверенітету кожної нації.

“Серед ключових тем на переговорах у Вашингтоні буде продовження оборонної співпраці України та США, зокрема спільних проєктів із виробництва зброї та систем ППО, а також координація зусиль двох держав у наступному році”, — повідомили у пресслужбі.

Читайте також: США посідають лідерські позиції у військовій підтримці України — що поставили з 24 лютого 2022 року (ВІДЕО)

Нагадаємо, сьогодні, 10 грудня, президент України Володимир Зеленський перебуває з робочим візитом в Аргентині, де глава держави взяв участь у церемонії передачі президентських повноважень та вступу на посаду новообраного президента Аргентинської Республіки Хав’єра Мілея.

Крім цього, перебуваючи в Аргентині Володимир Зеленський провів переговори з лідерами Парагваю, Уругваю та Еквадору.

Читайте також: Зеленський провів переговори з Урсулою фон дер Ляєн — сторони скоординували позиції перед засіданням Європейської ради

Прямий ефір