Протести дружин мобілізованих Кремль використає для оголошення нової мобілізації після виборів президента РФ — думка

Ігор Ейдман. Фото: Facebook

Протести дружин мобілізованих у Російській Федерації не матимуть жодного успіху. Навпаки, після виборів президента РФ у березні 2024 року це допоможе провести більш масштабну мобілізацію. Таку думку сьогодні, 9 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив політичний експерт, соціолог, публіцист Ігор Ейдман.

“Ці протести Кремль може використати після виборів, коли потрібна буде нова хвиля мобілізації. Скажуть: “Ось дивіться, наші брати відслужили своє, вони там 2 роки б’ються з ворогом, їхні дружини плачуть, потрібна ротація”. Нова хвиля мобілізації буде набагато більшою, ніж була перша. З фронту мало кого відпустять. І зроблено це буде під цим “благородним соусом”, що одні послужили, треба тепер і іншим. Усе це ще й буде використано російською владою для реалізації своїх цілей”, — пояснив він.

Експерт упевнений, що родичкам мобілізованих достукатися до Кремля не вдасться.

“Достукатися до Кремля абсолютно неможливо, тому що люди, які живуть і працюють у Кремлі, вони абсолютно відгородилися від населення і абсолютно не реагують на те, що відбувається в країні. У них там своя програма. Головна мета — це втриматися якомога більше при владі, реалізувати свої маячні ідеї величі. Воювати вони, звичайно, не збираються припиняти. Мобілізовані їм потрібні”, — сказав він.

Влада РФ не ігнорує цей протест, а використовує м’які гібридні способи впливу — так званий “метод батога і пряника”. Жінок або залякують, або намагаються підкупити.

“У Росії вже громадське життя, залишки громадянського суспільства закатані в асфальт. Проти дружин мобілізованих робляться різні гібридні дії — підкуп, зустрічі з дрібними начальниками, які намагаються усипати їх обіцянками, залякування. Влада буде з ними працювати й вже зараз намагається взяти під контроль”, — зазначив Ейдман.

Читайте також:Хвилю жіночих протестів у РФ зіб’ють кримінальними справами — прогноз політика

Прямий ефір