Президентські вибори в Росії — не лише незаконні та недемократичні, але й злочинні, — Курносова

Ілюстративне фото: "Политота"

Переобрання Володимира Путіна на пост президента — це спроба закріпитися на окупованих територіях України. Тому ці псевдовибори не тільки нелегітимні та недемократичні, а й злочинні. Про це сьогодні, 8 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявила політичний аналітик, головний редактор порталу After Empire Ольга Курносова.

“Зверніть увагу, як відбулося його висунення. Кремль каже, що було спонтанне рішення, але такі заяви куркам на сміх. Тобто, коли я просто побачила перші кадри нагородження цих “героїв” (на честь дня героїв вітчизни, — ред.), прости Господи, у Кремлі, — у мене одразу виникло відчуття, що саме тут він і скаже про своє висунення. Так і сталося”, — сказала вона. 

Вона наголосила, що переобрання диктатора на посаду президента — лише спроба легітимізувати раніше окуповані українські території.

“Ці псевдовибори не тільки незаконні, не тільки недемократичні, а й злочинні. Чому? Тому що, це спроба продати світовій громадськості, що він обраний, зокрема і на окупованих територіях. Псевдовибори злочинні, і будь-яка участь у них є співучасть у злочині — допомозі в легалізації військового злочинця Путіна”, — наголосила Ольга Курносова.

Читайте також: Влада РФ змушена терпіти родичок мобілізованих, які протестують, але після виборів таке жорстко припинятимуть, — Полозов

Нагадаємо, сьогодні, 8 грудня, президент РФ Володимир Путін офіційно заявив про намір балотуватися на виборах у березні 2024 року. Для виборів уже навіть обрали дату, 15 — 17 березня, і символіку — літеру “V”. 

Прямий ефір