Завдання Ізраїлю у війні проти ХАМАС не змінюються — коментар

Вооруженные участники палестинского исламистского движения ХАМАС. Фото: ap.org

Тимчасове припинення вогню не означає зміни завдань у війні Ізраїлю проти ХАМАС. Багато хто вважає, що звільнення заручників стало можливим саме завдяки діям Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у північній частині сектора Газа, адже саме ХАМАС дав запит на припинення вогню, розуміючи, що кільце стискається. Про це заявив депутат Кнесету Євген Сова у прямому ефірі FREEДОМ.

Він зазначив, що, безумовно, є побоювання щодо того, як припинення вогню позначиться на ізраїльських військових, що перебувають на півночі сектора, але на кону стоять життя мирних ізраїльських громадян, захоплених хамасівцями. Деяких із заручників, на жаль, було вбито вже під час боїв. Тому “великої радості від угоди немає, але є радість від повернення додому людей”. Операція ж продовжиться.

“Армія розуміє, що виконати цілі, поставлені перед нею політичним керівництвом, про знищення режиму ХАМАС у Газі, неможливо без зачисток у південній частині. Тим більше ми розуміємо, що у південній частині якраз і перебуває більшість терористів, які втекли з північної частини, зокрема ті, які влаштували різанину 7 жовтня. За різними оцінками, швидше за все, більшість заручників теж там перебуває. Тому ці кілька днів нам важливі для того, щоби максимально повернути людей”, — коментує гість ефіру.

Він підкреслив, що завдання Ізраїлю у війні проти ХАМАС не змінюються, і він сподівається, що не змінюватимуться. Тому що це завдання, вирішення яких вимагають громадяни Ізраїлю, незалежно від того, за які політичні сили вони голосували.

“Більшість населення, більшість ізраїльтян вимагають жорстких заходів проти ХАМАСу. ХАМАС повинен перестати існувати, принаймні як військова, як адміністративна одиниця в секторі Газа. Інакше ця війна не закінчиться тим фіналом, якого ми хочемо… Усі розуміють, що це має бути остання війна з ХАМАСом”, — резюмував Євген Сова.

Читайте також: Ізраїль повертає заручників із полону ХАМАС — подробиці від депутата Кнесету

Раніше повідомлялося, що в Ізраїлі набуло чинності чотириденне припинення вогню, в рамках якого відбувається визволення заручників.

Прямий ефір