На фронті — 72 бойових зіткнення, окупанти намагалися атакувати на кількох напрямках, — Генштаб ЗСУ

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося 72 бойових зіткнення. Російські війська завдали 12 ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснили 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок терористичних атак РФ є поранені серед мирного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Про це сьогодні, 17 листопада, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Від артилерійських обстрілів росіян постраждали понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької,  Херсонської та Миколаївської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з задля недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському напрямку армія РФ вела штурмові дії поблизу Синьківки та Петропавлівки Харківської області — ЗСУ відбили чотири атаки.

На Лиманському напрямку ворог вів штурмові дії поблизу Білогорівки Луганської області, проте безуспішно.

На Бахмутському напрямку російські окупанти намагалися наступати біля Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де українські захисники відбили 18 атак. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку росіяни не полишають спроб оточити Авдіївку, проте ЗСУ тримають оборону, завдаючи противнику значних втрат. Безуспішними були наступальні дії росіян східніше Степового, Авдіївки та Первомайського Донецької області — ЗСУ відбили 17 атак.

На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили 19 ворожих атак поблизу Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії біля Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку російська армія вела безуспішні штурмові дії поблизу Роботиного та західніше Вербового Запорізької області — відбито шість атак. Водночас Сили оборони України продовжують вести наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, завдають окупантам втрат в живій силі та техніці.

На Херсонському напрямку українські військові ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах ворога.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала два удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, шість артилерійських засобів, два пункти управління та два склади боєприпасів росіян. 

Читайте також: Провал ЗС РФ на фронті в Україні послужить потужним детонатором масових протестів у Росії — думка

Прямий ефір