Зеленський обговорив із Мелоні спільні зусилля під час головування Італії в G7 наступного року

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 15 листопада, провів телефонну розмову з прем’єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні. Про це повідомляє FREEДОМ з посиланням на пресслужбу глави держави.

Президент подякував очільниці італійського уряду за принципову та всебічну підтримку з боку Італії та її особисте лідерство.

Зеленський висловив сподівання на те, що італійське головування в “Групі семи” (G7) наступного року принесе ще більше вагомих результатів. Президент України та прем’єр-міністерка Італії скоординували майбутні спільні зусилля в контексті головування Італійської Республіки в G7 і домовилися розпочати роботу над двосторонніми безпековими гарантіями в межах вільнюської Спільної декларації “Великої сімки”.

Зеленський і Мелоні також обговорили подальшу безпекову співпрацю, зокрема реалізацію 8-го пакета оборонної підтримки.

Глава Української держави наголосив на необхідності прискорення ухвалення 12-го пакета санкцій ЄС щодо Росії.

“Маємо й надалі посилювати тиск на агресора. Важливо максимально прискорити підготовку нового пакета санкцій, особливо в секторах, які є найбільш чутливими для російської економіки. Важливо також продовжити роботу над механізмом використання доходів від заморожених активів РФ”, — зазначив президент.

Зеленський подякував Італії за підтримку формули миру, зокрема за участь італійського представника в зустрічі радників із питань національної безпеки та політичних радників на Мальті, й запросив Мелоні взяти участь у другому саміті програми Grain from Ukraine.

Читайте також: Я вірю, що відносини між Україною та Німеччиною стануть однією з найнадійніших опор усієї Європи, — Зеленський (ВІДЕО)

Прямий ефір