Українську бронетехніку помітили на лівому березі Дніпра — аналіз військового оглядача

Денис Попович. Фото: detector.media

Російські Telegram-канали повідомили про те, що на лівому березі Дніпра було помічено одну українську військову машину. Але це не означає, що там не було ще. Інститут вивчення війни зробив висновки, що українській армії вдалося перекинути обмежену кількість техніки на лівобережжя. Про це сьогодні, 9 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий оглядач Денис Попович.

За його словами, чим більше української броньованої техніки буде на лівому березі Дніпра, тим більше буде можливостей для наступу.

“Тобто для розширення плацдарму, для витіснення артилерії. Як тільки артилерія російської армії втратить можливість впливати безпосередньо на правий берег, на річище річки Дніпро, можна перемістити сили та засоби на територію вже на лівому березі Дніпра. Коли вдасться принаймні відтіснити російську артилерію на достатню відстань, уже можна буде говорити про більш масове перевезення сил, живої сили, техніки на лівий берег Дніпра”, — пояснив Попович.

Він додав, що після розширення плацдарму на лівому березі Дніпра можна буде говорити про найкоротший шлях до кордонів Криму.

Читайте також: ЗСУ перекидають бронетехніку на лівий берег Дніпра в Херсонській області — окупанти усвідомлюють загрози, — Романенко

Нагадаємо, на лівому березі Дніпра в Херсонській області тривають бойові дії.

Прямий ефір