РФ збільшила виробництво ракет Х-101 — деталі від експерта

Ту-95МС з ракетами Х-101. Фото: defence-ua.com

Російський військово-промисловий комплекс (ВПК) збільшив виробництво крилатих ракет Х-101, носіями яких є стратегічні бомбардувальники Ту-95МС. Про це сьогодні, 29 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів засновник благодійного фонду “Закриємо небо України”, генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко.

“Такого роду ракети, як Х-101, дійсно останнім часом не застосовуються. Вони їх як резервують, так і збільшують випуск. Тобто, на поточний момент їм вдалося інтенсифікацією роботи підприємств військово-промислового комплексу (ВПК) вийти на постачання таких ракет для своїх збройних сил до рівня довоєнного”, — сказав він. 

Генерал-лейтенант наголосив, що ефективність ударів значно підвищується за умови комплексного застосування різних видів озброєння, що було доведено протягом усього часу війни.

“Тому противник здійснює набір інструментів для організації ударів, щоб вони мали більшу ефективність. І тут буде поєднуватися не тільки завдання ударів ракетами, такими як Х-101 або Х-555 зі стратегічних бомбардувальників, а й іншими видами озброєнь”, — вважає Романенко.

Він також поділився думкою, що Росія могла припинити застосовувати удари по Україні зі стратегічних бомбардувальників, оскільки її стратегічні потенціали стали явно поступатися потенціалам США.

“Почали економити ресурс своїх стратегічних сил, тому використовують більше ракет Х-59, які запускаються, наприклад, із літаків тактичної авіації, намагаючись поєднувати бажання мати більше інструментів і одночасно намагатися економити”, — підсумував Ігор Романенко.

Читайте також: Мережу сучасних укриттів розгортають у Запоріжжі — види та терміни (ВІДЕО)

Як повідомлялося, напередодні, 27 жовтня, під обстрілом російських військ опинилася центральна частина міста Херсон. Ймовірно, було використано ракету “Іскандер”, яка зруйнувала цілий квартал.

Прямий ефір