Нові ракети дальністю 300 км Україна отримає у січні 2024 року: як це змінить ситуацію на полі бою, розповів Варченко

Запуск ракети ATACMS. Фото: ap.org

Досягнуто домовленостей про передачу Україні союзниками для її боротьби з російськими окупантами ракет із дальністю 300 кілометрів. Їх Україна має отримати на початку 2024 року, це серйозно вплине на ситуацію на полі бою і допоможе знищувати російські ресурси на підступах до фронту. Про це сьогодні, 27 жовтня, в ефірі телеканалу  FREEДОМ розповів експерт з питань національної безпеки Іван Варченко.

“За ракетами, здатними працювати на відстані 165 кілометрів, це ATACMS, з якими ми відпрацьовували Крим, Бердянськ, і ось за ними йдуть серйозніші розробки. І ми сподіваємося, що вони будуть не лише у якості, а й у кількості достатній для того, щоб зробити серйозне суттєве просування на українських фронтах та допомогти нашим Силам Оборони, знищити або розрядити російські резерви та ресурси, що знаходяться на підступах до лінії фронту”, сказав Варченко.

Він зазначив, що сучасні модифікації ATACMS дозволяють працювати саме на 300 км.

“Вони дозволяють із високою точністю знищувати російські ресурси. Це те, що серйозно дозволить нам зробити широкий крок до перемоги. Крім того, на початку наступного року ми очікуємо на те, що в українському небі з’являться літаки F-16, які також дозволяють працювати в радіусі до 200 і навіть більше кілометрів з ракетами. І, відповідно, поле дії для російської окупаційної авіації значно звузиться. Вони й без того змушені зараз перекидати свої логістичні центри, аеродроми на відстань уже понад 160 кілометрів”, сказав Варченко.

Читайте також: Новий пакет військової допомоги на 150 млн доларів: чим допомогли США Україні

Прямий ефір