Системи ППО та обладнання для розмінування: Велика Британія оголосила про нову допомогу Україні

Лондон. Ілюстративне фото: panorama.if.ua

Велика Британія разом зі союзниками передасть Україні додаткові системи протиповітряної оборони та обладнання, необхідне для розмінування територій. Про це 26 жовтня повідомив Генеральний штаб ЗСУ з посиланням на Міністерство оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, інформує FREEДОМ.

“Велика Британія із нашими союзниками виконує цю обіцянку, підписавши нові контракти щодо забезпечення України критично важливими системами протиповітряної оборони для захисту цивільного населення від варварської кампанії бомбардувань Путіна, а також понад 100 мільйонів фунтів стерлінгів нового обладнання, обіцяного, щоб дати українським солдатам те, що їм потрібно, щоб пробити смертельні мінні поля Росії”, — цитує Генштаб ЗСУ державного секретаря Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії з питань оборони Гранта Шаппса.

Генштаб уточнив, що українські військові отримають важливе обладнання для допомоги долання мінних полів, мостові засоби для допомоги у переправах через річки та траншеї, а також важкі транспортні засоби для знищення російських невибухових перешкод і допомоги у створенні оборонних позицій для захисту критичної національної інфраструктури України.

Читайте також: На п’яти напрямках Сили оборони України відбили атаки російських окупантів — карта війни за 26 жовтня

Нагадаємо, Міністерство оборони США оголосило про додаткову безпекову допомогу для задоволення критично важливих потреб України на 150 млн дол.

Прямий ефір