Мінус пів мільйона на рік: як правління Путіна веде Росію до вимирання (ВІДЕО)

Ілюстративне фото: "Уфимський журнал"

Пів мільйона росіян на рік — це швидкість вимирання російських громадян у найближчі два десятиліття. Такі цифри спрогнозувала Федеральна служба статистики (Росстат). Демографічну кризу пов’язують із повномасштабним вторгненням РФ до України. Крім того, що російська армія зазнає втрат на полі бою, зростає і смертність серед цивільних, передає FREEДОМ.

На території України зараз зосереджено понад 400 тис. російських військових, це приблизно вдвічі більше, ніж на момент повномасштабного російського вторгнення.

Як зазначає Міністерство оборони Сполученого Королівства, тепер російське угруповання військ переважно складається з погано навчених мобілізованих, які використовують стару техніку.

“З техніки в нас — одна “мотолига” на весь мотострілецький полк, хоча в кожній роті має бути щонайменше колісна техніка: “Урали”, “Камази”, а також усілякі БМП або БТР. У нас цього нічого немає. Але це нікого не бентежить. Незважаючи на те, що ми мобілізовані вже понад рік, це не свідчить про те, що в нас є відповідна бойова підготовка для штурмів”, — розповів російський мобілізований Дмитро Яшніков в інтерв’ю виданню “Север. Реалии”.

Тільки за останні два тижні під час штурмів на Авдіївському напрямку українські військові ліквідували сотні російських бійців і десятки одиниць техніки.

“Це, по-перше, стиль ведення війни, стиль ведення війни для російського командування залишився за своєю сутністю незмінним від радянського. Будь-які види озброєння — головне досягти кількісної переваги і, відповідно, завалити всім цим ворога, і не дати йому можливості відбитися, навіть якщо він вищий за якістю”, — зазначає військовий експерт Андрій Крамаров.

Серед проблем російської армії також виділяють дезертирство. Як зазначають експерти, зараз це не масове явище. Однак випадків дезертирства стає набагато більше під час інтенсифікації боїв, наприклад, як це було під час наступу на Бахмут.

“У процесі інтенсифікації боїв Росія намагається досягти переваги за рахунок жертв серед особового складу, просто відправленням на “м’ясні штурми”, тоді такі випадки частішають”, — каже Крамаров.

Крім того, російська армія зазнає втрат не тільки на полі бою. Військові гинуть часто від рук своїх же.

Як стверджує Telegram-канал Astra, командир роти “Шторм-Гладіатор” Міноборони РФ і його заступник розстріляли двох своїх підлеглих, зараз їх затримали. Причини вбивства — невідомі.

“Бійці “шторм-z” — просто “м’ясо”… У загонах об’єднуються засуджені, які добровільно йдуть на війну в обмін на обіцянку помилування, і рядові солдати, покарані за порушення дисципліни. Якщо коменданти застають когось із запахом алкоголю, то негайно відправляють його до загону “шторм-z”, — пише Reuters.

Також почастішали вбивства громадян РФ, скоєні російськими військовими, які повернулися з війни. Так, неназване джерело повідомило агентству “Регнум”, що співробітник Росгвардіі, повоювавши на російському боці в Україні, повернувся додому, за місяць убив дружину і наклав на себе руки.

На тлі всіх цих російських смертей, як на фронті, так і в мирному житті, Росстат прогнозує демографічну кризу.

Читайте також: Кремль зробив висновки: чому режим проводитиме мобілізацію по-тихому, розповів журналіст

Прямий ефір