Темпи утилізації армії РФ на українській землі збільшуватимуться — прогноз Варченка

Іван Варченко. Фото: mvs.gov.ua

У РФ почали вербувати жінок на війну проти України: російська влада створює такі соціальні умови в країні, щоб були охочі йти воювати. Про це сьогодні, 25 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів експерт з питань національної безпеки Іван Варченко.

“Чоловіки швидко закінчуються на українських фронтах. І, звичайно ж, Росія змушена шукати можливості чимось заповнити свої втрати… Я повинен сказати, що російська влада зробила все для того, щоб створити “хороші” соціальні умови, щоб люди хотіли воювати. Який вигляд мають ці умови? Те, що називається російським народом, доведений до того, що єдиним шляхом і єдиною можливістю якимось чином прогодувати свою сім’ю на сьогодні — це піти воювати й загинути на українській землі”, — сказав він.

Варченко зазначив, що поза увагою російської влади не залишилися й доведені до бідності жінки, готові використовувати будь-яку можливість прогодувати свою сім’ю.

Він підкреслив, що з тих 300 тис. росіян, які зайшли в Україну 24 лютого 2022 року, вже практично нікого не залишилося. За його словами, ті росіяни, які поки що не потрапили під мобілізацію, не рвуться в перших рядах на війну проти України.

“Водночас близько 400 тис. на сьогодні потенційних російських жертв залишається в українських полях. І знову ж таки, виходячи з тієї статистики, я нагадаю, ці 400 тис. — це рівно на 2 роки, виходячи з тих темпів, які були раніше. Виходячи з того, що зброя у нас буде дедалі сучасніша і дедалі сконцентрованіша на роботу з живою силою, як касетні боєприпаси, то ми розуміємо, що темпи утилізації цього живого “м’яса” російського будуть збільшуватися”, — заявив Варченко.

Експерт нагадав, що після оголошення “часткової” мобілізації з РФ за кордон хлинув потік чоловіків, які не готові гинути на розв’язаній Кремлем війні.

Наразі в Росії різними способами мобілізують приблизно 20 тис. осіб на місяць, і це, за словами Варченка, можна вважати вагомою цифрою, тому що інформація про втрати в Україні слугує додатковою антирекламою до будь-яких мобілізаційних заходів, які намагається проводити російська влада.

Читайте також: Втрати армії РФ в Україні: чому для Росії техніка важливіша за людей, розповів військовий експерт

Нагадаємо, минулої доби Збройні сили України ліквідували ще 800 російських окупантів, а також знищили сім танків, 44 артсистеми, 28 бойових броньованих машин. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить понад 296 тис. військових.

Прямий ефір