Сили оборони України наступають на двох напрямках — карта війни за 22 жовтня (ВІДЕО)

Через великі втрати Міноборони РФ націлилося на військових запасу. Також російські окупанти сьогодні, 22 жовтня, знову намагалися наступати під Авдіївкою та ще на шести напрямках, повідомляє FREEДОМ.

Українські захисники продовжують наступ на Мелітопольському та Бахмутському напрямках і закріплюються на досягнутих рубежах, повідомляє у вечірньому зведенні Генеральний штаб Збройних сил України.

На Куп’янському напрямку українські війська успішно відбили атаки росіян у районі Синьківки та Іванівки Харківської області. Противник також наступав у районах Богданівки, Андріївки, Пречистівки, Золотої Ниви, Степового, Авдіївки, Новомихайлівки та Мар’їнки Донецької області — Сили оборони відбили всі атаки. Загалом за минулу добу на передовій відбулося 82 бойових зіткнення. Зокрема на Донеччині українські десантники ліквідували дев’ять одиниць російської техніки.

“В одному бою десантники знищили п’ять танків і чотири бойові машини піхоти противника. Щоб домогтися ефекту повної несподіванки, ворог застосував дим. Розвідка вчасно помітила висування ворожої колони й артилерія десантників почала завдавати вогневого ураження противнику”, — йдеться в повідомленні пресслужби 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ в Telegram.

На Херсонському напрямку українські захисники б’ють по тилах росіян. Також із цього напрямку армія РФ була змушена перекинути багато сил на Запорізький плацдарм — під Токмак і Мелітополь, оскільки там російські окупанти зазнають великих втрат.

“Зараз він, звичайно, змушений або повертати частково, або доповнювати резерви. Резервів у противника дуже мало. Вони не можуть підтягнути великі кошти, хоча цей напрямок є більш стратегічно важливим навіть, ніж східний напрямок загалом. Тому, я думаю, ми і розбалансовуємо сили противника. І знищуємо, відповідно, створюємо передумови для формування плацдарму на перспективу”, — пояснив генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010) Микола Маломуж.

Щоб заповнити втрати, армію РФ зараз активно поповнюють військовими запасами: Міністерство оборони Росії шукає їх по всій країні. Людину запрошують у військкомат і одразу ж пропонують підписати контракт на умовах відомства.

“Зараз іде збір під контракт, але насильницький з усякого погляду. Ці люди мають якусь стару військову підготовку, але вони не мають зараз навичок ведення війни в сучасних умовах”, — зауважив Микола Маломуж.

Загальні втрати загарбників з 24 лютого минулого року вже перевищили 293 тис. осіб. За добу було знищено 980 військових, 15 артилерійських систем, 18 танків, 19 бойових броньованих машин, і десятки іншої техніки росіян.

Читайте також: ЗСУ створюють передумови для формування плацдарму на лівобережжі Херсонської області, — генерал

Нагадаємо, минулої доби авіація Сил оборони України завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Прямий ефір