Росіяни намагаються оточити Авдіївку — ЗСУ тримають оборону і завдають ворогу втрат, — Генштаб

ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося понад 80 бойових зіткнень. Загалом російські окупанти завдали шість ракетних та 53 авіаційних удари, здійснили 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок терористичних атак РФ є загиблі та поранені серед цивільного населення. Про це сьогодні, 22 жовтня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Вночі російські окупанти завдали чергового удару по Україні, застосувавши керовану ракету Х-59, зенітні ракети С-300 та три ударні БпЛА типу Shahed-136/131. Сили протиповітряної оборони України знищили всі ворожі цілі. 

Під артилерійським вогнем росіян впродовж доби опинилися близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках армія РФ зберігає присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність задля недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському напрямку українські військові відбили понад 15 атак ворога поблизу Синьківки, Іванівки Харківської області та Надії Луганської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони України відбили понад 10 атак РФ в районі Білогорівки Луганської області, Серебрянського лісу та Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили всі атаки росіян біля населених пунктів Васюківка та Андріївка Донецької області. Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку армія РФ не полишає спроб оточити Авдіївку, але українські військові тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії ворога в районах Кераміка, Авдіївки, Степового, Тоненького та Первомайського Донецької області. Тут Сили оборони відбили понад 15 атак ворога.

На Мар’їнському напрямку російські окупанти вели безуспішні штурмові дії біля Мар’їнки, Красногорівки та Побєди Донецької області, де українські військові відбили понад 20 атак ворога.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках ЗСУ відбили всі атаки ворога біля Пречистівки, Золотої Ниви, Старомайорського Донецької області та північніше Приютного Запорізької області.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці.

На Херсонському напрямку українські захисники ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах росіян.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони України завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили сім артилерійських засобів, радіолокаційну станцію, склад боєприпасів, зенітно-ракетний комплекс та два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки армії РФ.

Читайте також: Захопити Луганську та Донецьку області, відвернути резерви ЗСУ і здобути хоч якісь перемоги до кінця воєнної кампанії цього року: завдання ЗС РФ оцінив Романенко

Прямий ефір