Ситуація на лінії фронту, захист інфраструктури та портів — головне з візиту Зеленського до Херсонщини та Миколаївщини

Володимир Зеленський. Скріншот: uatv.ua

Сьогодні, 20 жовтня, президент Володимир Зеленський приїхав із робочим візитом до Херсонської області та Миколаєва, де провів низку нарад щодо ситуації на лінії фронту і захисту Миколаївської області. Одна з них пройшла в особливому форматі, за участю головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ) Валерія Залужного, інформує FREEДОМ.

“Щодо ситуації в Херсоні та області, загалом на півдні, а також на Донеччині — перш за все, Авдіївка. Я дякую всім нашим хлопцям, які потужно тримають оборону і день у день знищують окупанта. У ці дні російські втрати дійсно вражають, і саме такі втрати окупанта потрібні Україні. Провів нараду в Миколаєві — керівники області, міста, військові, правоохоронці — щодо захисту регіону, нашої інфраструктури, наших портів, коридорів у Чорному морі. Проаналізували і соціальні питання, які є важливими для Миколаєва та міст і сіл області. Усе, що дійсно потребує уваги на всіх рівнях влади”, — поінформував лідер.

Зокрема під час робочої поїздки на Херсонщину Зеленський відвідав розташування одного з підрозділів прикордонного загону, привітав військовослужбовців із 20-річчям створення Управління розвідки Державної прикордонної служби та вручив державні нагороди. 

“Велику роботу робите, велику службу несете — міцну службу. 20 років, з яких майже 10 років — це війна проти окупанта. Я хочу подякувати вам за ваше служіння Україні та українцям”, — сказав він. 

У Миколаєві, після наради з актуальних питань безпеки та життєдіяльності області, Зеленський відвідав госпіталь, у якому проходять лікування українські військові. Там він поспілкувався із захисниками та вручив нагороди. 

Також президент подякував військовим лікарям за щоденну працю, особливо в цей непростий час. І всім, хто працює заради перемоги України.

Читайте також: Цими днями російські втрати справді вражають, саме такі втрати окупанта потрібні Україні, — Зеленський за підсумками 604-го дня війни

Прямий ефір