РФ розмістила винищувачі МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Севастополі — коментар Маломужа

focus.ua

Російська Федерація розмістила чотири винищувачі МіГ-31, обладнані аеробалістичними ракетами “Кинджал”, на аеродромі Бельбек у Севастополі. Дії окупантів не змінять ситуацію в акваторії Чорного моря, скоріше, це жест відчаю. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив український державний діяч, ексголова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

“Нічого не вдасться, тому що в даній ситуації — це жест відчаю. Ми потужно контролюємо Чорноморський флот і вони не можуть проводити ефективно операції, наприклад, стріляти постійно “Калібрами”, — ми дістаємо їх Storm Shadow/SCALP та іншими українськими засобами: ракетами, дронами та диверсійними операціями. Тому тепер ми полюємо, а вони тікають”, — наголосив він.

Будь-які засоби та сили окупантів є законними цілями для ліквідації Збройними Силами України як у рамках міжнародного, так і українського законодавства, каже Маломуж.

“Наприклад, на Куп’янському напрямку 110 тис. представників противника, ціла танкова армія — Кантемирівська дивізія, це наші мішені, щоб стріляти по них ракетами, знищувати такі величезні резерви. Точно так само ці літаки, тому що це наша територія, тому Storm Shadow/SCALP, які дістають по 300 км, так і наші засоби — це буде чітко працювати по них, це законні цілі, ці літаки погоди не зроблять, будуть підійматися — будуть збиватися”, — підсумував ексголова Служби зовнішньої розвідки України.

Читайте також: Ракета С-300 зруйнувала житловий будинок і вбила 5 жителів Запоріжжя — наслідки російського удару (ВІДЕО)

Раніше військовий оглядач Денис Попович зауважив, що заява російського президента Путіна про те, що в Чорному морі почнуть патрулювати МіГ-31, здатні нести ракети “Кинджал”, є черговою страшилкою Кремля. Для України ж нічого, крім напрямку можливих пусків ракет і ймовірного збільшення кількості повітряних тривог, не зміниться.

Прямий ефір