Цими днями російські втрати справді вражають, саме такі втрати окупанта потрібні Україні, — Зеленський за підсумками 604-го дня війни

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 20 жовтня, разом із командою відвідав Херсонську та Миколаївську області. Про це глава держави розповів у вечірньому зверненні до громадян, інформує FREEДОМ.

Президент провів нараду з військовими, у якій взяли участь:

  • головнокомандувач Збройних сил України (ЗСУ) Валерій Залужний;
  • начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Шаптала;
  • командувач морської піхоти Військово-морських сил ЗСУ Юрій Содоль;
  • командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) “Одеса” Андрій Гнатов;
  • голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко.

“На нараді мова йшла щодо ситуації в Херсоні та області, загалом на півдні, а також на Донеччині – передусім Авдіївка. Я дякую всім нашим хлопцям, які потужно тримають оборону й день за днем знищують окупанта. Цими днями російські втрати справді вражають, і саме такі втрати окупанта потрібні Україні. Обговорили також Куп’янський напрямок на Харківщині”, — сказав Зеленський.

Президент провів нараду в Миколаєві з керівниками області, міста, військовими, правоохоронцями щодо захисту регіону, інфраструктури, портів, коридорів у Чорному морі. Проаналізували й соціальні питання, які важливі для Миколаєва та міст і сіл області: енергетика, забезпечення теплом, водопостачання, якість води, яка дається місту, соціальна підтримка людей, економічна робота. Все те, що справді потребує уваги на всіх рівнях влади.

“Особливо я вдячний Данії за дієву підтримку Миколаєва, за щиру допомогу місту – саме так, як ми домовлялися з пані прем’єр-міністркою Фредеріксен”, — відокремив глава держави.

Зеленський відвідав українських воїнів у шпиталі Миколаєва, які проходять лікування після бойових поранень. Подякував їм за силу та подякував лікарям за відданість своїй справі.

Також він заслухав важливу доповідь обласного керівника Служби безпеки України (СБУ) щодо захисту Миколаєва та області від диверсійної активності Росії й колаборантів.

Зеленський розповів, що зараз окрему увагу приділяють захисту неба від російських бомб і ракет.

“Працюємо, щоб посилити протиповітряну оборону (ППО). Я дякую всім у світі, хто допомагає. Зокрема, говорив з [федеральним канцлером Німеччини] Олафом Шольцом — і щодо ППО. Разом працюємо, щоб “Петріоти” в руках українських воїнів могли робити більше вже цієї зими. Запросив Німеччину взяти участь у зустрічі радників щодо формули миру, яку готуємо наприкінці жовтня. Обговорили з канцлером і ситуацію на Близькому Сході. Я дякую Олафу, що наші домовленості чітко виконуються”, — розповів президент.

Глава України оцінив історичну промову  президента США Джо Байдена.

“Вчора ми з ним говорили — хороша розмова. Тепер є його звернення – сильне, вчасне, таке, що справді додає впевненості. Дякую за незмінність підтримки України. Демократичний світ розуміє, наскільки важлива стійкість України для свободи всіх вільних народів. І не лише у Європі. Можемо подолати всі загрози”, — сказав він.

“Надихає й промова президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн напередодні. Вдячний пані президентці за чіткий заклик прискорити шлях України до перемоги. І до всіх у Європі, у вільному світі – бути єдиними максимально стільки, скільки потрібно для перемоги над терористами, які прагнуть знищити наші держави, наше життя. Європа має перемогти, а не ті, хто намагається перетворити наше життя на руїни”, — додав президент.

Глава держави привітав прикордонників з професійним святом.

“Сьогодні — 20 років розвідці прикордонної служби України. Героїчні воїни. Мав честь сьогодні привітати їх, відзначити державними нагородами. Провів окрему нараду з прикордонниками щодо тих завдань, які вони виконують, виконують ефективно. І я гордий тим, що прикордонна служба України, її підрозділи стають тільки сильнішими. Слава всім вам, воїни! Слава нашому міцному народу! Дякую вам, Херсоне, Миколаєве, за сьогоднішній день”, — резюмував Зеленський.

Читайте також: Зеленський зустрівся із Залужним: президент у Херсоні провів нараду з військовим командуванням щодо ситуації на ключових напрямках бойових дій (ВІДЕО)

Прямий ефір