Фактично Авдіївка перебуває в напівоточенні армії РФ, — Селезньов

Владислав Селезньов. Скріншот: uatv.ua

У планах російської окупаційної армії — взяти під контроль повністю всю Донецьку область до початку наступного року, але всі ці плани розбиваються об опір Збройних сил України (ЗСУ). Про це сьогодні, 14 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий експерт Владислав Селезньов.

“Фактично Авдіївка вже перебуває в напівоточенні. Ворог тисне на наші підрозділи в районі Мар’їнки. Ми знаємо, що там уже фактично 19 місяців тривають запеклі бої. Ворог трансформує чисельну перевагу в якісь територіальні придбання до 4,5 км², але ціна цих територіальних придбань дуже висока. Ворог може скільки завгодно хизуватися і доводити, що в нього величезна кількість ресурсів, але, з усім тим, коли рахунок знищених ворожих солдатів іде на сотні й тисячі, а кількість знищеної бронетехніки просто вражає уяву, я думаю, супротивникові буде вкрай складно відновитися за короткі проміжки часу й далі діяти згідно з тим самим планом Путіна — уся територія Донецької області повністю підконтрольна окупаційній армії”, — сказав він.

У армії РФ актуальними залишаються плани повністю окупувати територію Донецької та Луганської областей, зазначив експерт.

“Із заяв Путіна і його оточення зрозуміло, що у РФ було в планах до кінця першого кварталу поточного року взяти повністю під контроль територію Донецької та Луганської областей. Але, як видно, поки що всі плани перетворюються на пшик у противника і лише з однієї цілком очевидної причини — опір українських сил оборони діє не тільки за повної підтримки українського народу, а й за відповідної військово-технічної підтримки західних партнерів”, — резюмував він.

Читайте також: Чому армія РФ активізувала штурми біля Авдіївки — можливі цілі окупантів назвав Попович

Прямий ефір