Зимовий одяг і боєприпаси: Канада оголосила про новий пакет допомоги Україні

Ілюстративне фото: epravda.com.ua

Канада пожертвує Україні зимовий одяг та обладнання на суму 25 млн доларів, а також боєприпаси різних видів. Про це сьогодні, 11 жовтня, повідомили на сайті уряду Канади, інформує FREEДОМ.  

Зокрема, до допомоги від Канади входить взуття, термобілизна, зимові спальні мішки, а також піксельна військова форма для 2 000 жінок-військовослужбовиць.

“Ця пожертва фінансується коштом траншу в розмірі 500 млн доларів на фінансування військової допомоги Україні, оголошеного прем’єр-міністром Трюдо в червні 2023 року”, — йдеться в повідомленні.

За словами міністра національної оборони Канади Білла Блера, також буде надано новий пакет пожертвувань із запасів Канадських збройних сил (CAF):

  • 2 000 додаткових снарядів калібру 155 мм;
  • димові боєприпаси, зокрема 955 артснарядів 155 мм і понад 2 000 снарядів 81 мм для мінометів;
  • 2 260 протигазів;
  • 277 авіаційних бомб масою 1 000 фунтів і детонаторів;
  • різні типи 76-мм морських боєприпасів.

Міністр також зазначив, що минулого тижня доставили раніше оголошені пожертви у вигляді майже 8 тисяч снарядів 155 мм, 10 тис. артснарядів 105 мм і приблизно 2 млн патронів для стрілецької зброї калібру 7,62 мм.

“Українці відважно б’ються на передовій проти незаконної та неспровокованої війни Росії. Сьогоднішній пакет комплексної військової допомоги забезпечить Україні все необхідне для продовження боротьби за свободу, територіальну цілісність і демократію. Нашим українським друзям — підтримка Канади непохитна”, — заявив Білл Блер.

Читайте також: Як світ допомагає Україні протистояти агресії РФ — огляд заяв (ВІДЕО)

Нагадаємо, у парламенті Канади засудили РФ за депортацію українських дітей.

Прямий ефір