Росія має пройти шлях, який пройшла Німеччина після Другої світової війни — думка

Євгенія Кара-Мурза. Фото: uatv.ua

Процес одужання російського суспільства від пропаганди Кремля буде дуже довгим, дуже важким і болючим. Росія має пройти такий шлях, який пройшла Німеччина після Другої світової війни. Освіта і просвітництво будуть дуже важливими. Таку думку в інтерв’ю телеканалу FREEДОМ сьогодні, 10 жовтня, висловила Євгенія Кара-Мурза, директорка адвокації фонду “Свободная Россия”, дружина російського опозиціонера і журналіста Володимира Кара-Мурзи.

Вона впевнена, що неможливе жодне майбутнє Росії, якщо суспільство не усвідомить ту трагедію, яка зараз розгортається в Україні й підтримується якоюсь частиною російського суспільства.

“Щоб у нас з’явився хоча б шанс на майбутнє, ми повинні виконати цю роботу. Тому ми продовжуємо говорити про необхідність міжнародного трибуналу для всіх винних в агресії проти України, всіх винних у скоєнні воєнних злочинів. Тому ми робимо все для того, щоб поширювалася інформація про те, що відбувається, про реальні події в Україні, про те, яка це жахлива катастрофа”, — зазначила Кара-Мурза.

На її думку, міжнародний трибунал дуже важливий для українців, але він важливий і для російського суспільства.

“Люди повинні це побачити, і вони повинні зрозуміти, що робилося часто від їхнього імені. Нам потрібно буде пройти через процес морального очищення, через люстрацію. Тому такою важливою є підтримка роботи адвокатів, наприклад, які зараз представляють інтереси людей, що зазнають політичних репресій у Росії. Адже в Росії немає незалежних спостерігачів, увесь громадянський простір зачищається дуже жорстоко владою, усі організації з прав людини оголошуються небажаними, забороняються, розганяються, і люди опиняються у в’язниці”, — звернула увагу директорка адвокації фонду “Свободная Россия”.

Повне інтерв’ю: Весь режим Путіна побудований на брехні, убивствах і агресії: інтерв’ю з директоркою адвокації фонду “Свободная Россия” Євгенією Кара-Мурзою

Прямий ефір