Шанси на застосування РФ ядерної зброї — мінімальні — думка Маломужа

Микола Маломуж. Фото: apostrophe.ua

Росія основний військовий контингент набирає серед своїх громадян, а далі залучає громадян середньоазіатських, кавказьких республік та населення своїх далеких союзників. Про це розповів генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ.

На думку спікера, Путін грає на межі фолу, але на застосування Росією ядерної зброї не піде. Він не наважиться задіяти ядерну зброю, упевнений Маломуж.

“Шанс застосування ядерної зброї дуже мінімальний. Оскільки Російська Федерація чітко знає сценарій. Тут уже грань виживання, тут зацікавлені всі, щоби цієї війни не було. І американці, і китайці, й індуси, котрі займають часто нейтральну позицію. Але Путін та його оточення не самогубці. Це ті люди, які втратили голову, вони агресивні, але намагаються зберегти своє життя. Тому вони попереджені американцями та британцями, що будуть задіяні всі сили стримування… І, розуміючи таку ситуацію, Путін грає на межі фолу. Я вважаю, що задіяти ядерну зброю він не посміє, бо хоче жити”, — сказав Маломуж.

Водночас він наголосив, що Кремль продовжить свій ядерний шантаж.

“Шантаж буде, бо вони вважають, що світ боїться ядерної війни, боїться знищення. Тому вони змушуватимуть Захід відмовитись від допомоги Україні та спонукати до переговорів на умовах Росії — це буде постійно. Вони не мають успіхів на фронті, тому, звісно, у Путіна залишається один формат — шантаж через ядерну зброю та шантаж через Запорізьку АЕС”, — додав експерт.

Читайте також: Росія вийшла на черговий виток ядерного шантажу: про тупикові проєкти та невдалі випробування розповів експерт

Нагадаємо, 5 жовтня російський диктатор Володимир Путін оголосив, що країна-агресор провела “останнє успішне випробування” крилатої ракети “Буревісник” із ядерною силовою установкою. Цього ж дня секретар РНБО України Олексій Данилов заявив, що Китай не дозволить Росії застосувати ядерну зброю.

За день до того президент України Володимир Зеленський заявив, що українська розвідка прогнозує зростання ядерних загроз з боку Росії до кінця 2023 року.

Прямий ефір