Висловлювання Симоньян — це діагноз путінської політики, — експерт про “термоядерний вибух над Сибіром”

Російські пропагандисти. Фото: shpalta.media

Російська пропагандистка Маргарита Сімоньян, з одного боку, часто ретранслює настрої навколокремлівської тусовки, з іншого, намагається бути більшою путіністкою, ніж Путін. Її пропозиція здійснити термоядерний вибух над Сибіром — ескалація агресивного ідіотизму. Таку оцінку в ефірі телеканалу FREEДОМ дав політолог Володимир Фесенко.

Водночас він наголосив, що висловлювання пропагандистів дозволяють Путіну заявляти, що він не головний екстреміст Росії. Як це було на засіданні Валдайського клубу, коли Симоньян поцікавилася можливістю захоплення нових територій України.

“Вона ж хоче, щоб війна тривала, треба захопити все, всю Україну. І Путін каже, мовляв, ваш чоловік — екстреміст, я з ним не обговорював би цю тему, а з вами я поговорю потім. Що їх пов’язує потім — це інша тема. Але це слово прозвучало: Путін хотів показати, що він не такий екстреміст, що є люди з більш екстремістськими поглядами”, — коментує гість ефіру.

За його словами, Симоньян, намагаючись бути більшою путіністкою, ніж сам Путін, вигадує сценарії російської перемоги.

“Які б змусили Захід капітулювати, визнати перемогу Росії, віддати Росії всю Україну. Вона не розуміє, що з Росією воює Україна, українці себе нікому не віддадуть, а в неї якісь маячні ідеї”, — додає він.

Фесенко констатував: Симоньян та її висловлювання — це діагноз путінської політики.

“Ці люди готові знищити саму Росію заради задоволення своїх особистих геополітичних амбіцій… Думаю, для Путіна, і для Симоньян теж, зворотний відлік вже почався — питання тільки часу”, — резюмував політолог.

Читайте також: Тактика Путіна — погрожувати ядерною зброєю та одночасно торгуватися, — політолог

Прямий ефір