Право Ізраїлю на захист не підлягає сумніву, — Зеленський

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський відреагував на події в Ізраїлі й наголосив, що країна має захищатися. Глава держави висловив співчуття рідним і близьким, а також звернувся до українців, які перебувають в Ізраїлі. Про це сьогодні, 7 жовтня, повідомляє FREEДОМ з посиланням на пресслужбу глави держави.

“Жахливі повідомлення з Ізраїлю. Мої співчуття всім, чиї рідні та близькі загинули від терористичної атаки. Віримо, що порядок буде відновлено й терористи будуть знищені. Ніде у світі не можна давати жодного шансу терору, бо терор завжди є злочином не просто проти однієї країни чи його конкретних жертв, а проти людяності як такої та всього нашого світу. Хоч би хто використовував терор, це злочин проти світу. Хоч би хто спонсорував терор, це злочин проти світу”, — сказав він.

Президент зазначив, що світ має бути обʼєднаний та солідарний, щоб терор ніколи й ніде не намагався підкорити чи зламати життя. Право Ізраїлю на захист не підлягає сумніву. Усі обставини цієї терористичної атаки мають бути зʼясовані, щоб світ знав і притягнув до відповідальності кожного, хто спонукав до нападу та допоміг його організації.

Глава держави наголосив, що українці, які перебувають у зоні небезпеки, мають уважно дотримуватись інструкцій сил безпеки на місці та пильно стежити за інформацією.

“Усі громадяни України, які перебувають у зоні небезпеки, мають уважно дотримуватись інструкцій сил безпеки на місці та пильно стежити за інформацією. Будь ласка, бережіть себе! Міністерство закордонних справ (МЗС) України та наше посольство в Ізраїлі готові допомогти в будь-якій ситуації. Створено оперативний штаб для допомоги українцям в Ізраїлі. Якщо ви потребуєте допомоги, будь ласка, невідкладно звертайтесь у будь-який спосіб, який вам доступний, до будь-якого нашого дипломатичного чи консульського представництва”, — сказав він.

Читайте також: Через Росію світ занурюється в хаос: у Зеленського відреагували на події в Ізраїлі

Прямий ефір