Росіяни відновили наступ на Куп’янському напрямку: про небувалу кількість обстрілів українських позицій повідомив Євлаш

Ілля Євлаш. Скріншот: uatv.ua

Противник відновив наступальні дії на Куп’янському напрямку. 14 разів намагався атакувати українські позиції протягом минулої доби — зазнав великих втрат: було ліквідовано 148 окупантів. Про це у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 7 жовтня, заявив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

“Противник продовжує інтенсифікувати свої ударні дії. Використовуючи артилерію, зокрема, реактивну, а також танки, стрілецьку зброю, гранатомети, він обстріляв наші позиції 774 рази, що, в принципі, є рекордом. А також, використовуючи авіацію, 15 разів намагався обстріляти наші позиції. Але, дякувати богу, без втрат для нас, завдяки їхній криворукості. Також тричі використовував дрони-камікадзе”, — розповів речник служби Східного угруповання військ.

Українські захисники, своєю чергою, завдали противникові суттєвих втрат.

“Нам вдалося знищити 28 одиниць озброєння та військової техніки, серед яких сім танків, один Т-90, шість Т-72, та вісім бойових броньованих машин. Здебільшого це були БМП-2. Також вдалося знищити один 2С4 “Тюльпан” — 240-міліметрову установку, найбільшу на озброєнні збройних сил РФ. Наші захисники знищили сім автомобілів. В основному це були вантажівки типу “Урал” та “КамАЗ”. І вдалося ліквідувати одну зенітно-ракетну установку типу “Стріла-10″, яка полювала на наші дрони, а також заважала роботі наших підрозділів як армійської, так і тактичної авіації”, — повідомив Євлаш.

Він відзначив ефективну роботу української авіації, а також операторів FPV-дронів, завдяки яким було знищено російську станцію спостереження “Муром-М”. Крім того, було ліквідовано три ворожі безпілотники: два “Ланцети” та один “Шахед”.

“Хотілося б відзначити роботу протитанкової роти 66-ї окремої механізованої бригади, яка з вівторка по п’ятницю знищила 25 танків противника”, — додав Ілля Євлаш.

Раніше Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що протягом п’ятниці, 6 жовтня, на Куп’янському напрямку українські захисники відбили атаки ворога у районах населених пунктів Сіньківка та Іванівка Харківської області. На Лиманському — відбили п’ять атак росіян на схід від Макіївки Луганської області.

Прямий ефір