Сили оборони мають частковий успіх біля Андріївки та Новопрокопівки, — Генштаб ЗСУ

ЗСУ. Фото: Facebook/93-тя ОМБр Холодний Яр

Протягом минулої доби на фронті відбулося 34 бойових зіткнення. Загалом російські окупаційні війська завдали три ракетних та 67 авіаційних ударів, здійснили 46 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і по цивільних об’єктах держави. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Про це сьогодні, 7 жовтня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Під артилерійським вогнем противника опинилися понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках армія РФ зберігає присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність задля недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили атаки ворога в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області. На Лиманському — відбили п’ять атак росіян східніше Макіївки Луганської області. 

Противник безуспішно намагався відновити втрачене положення південніше Андріївки Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута, завдають ЗС РФ втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах. Під час наступальних (штурмових) дій на Бахмутському напрямку мали частковий успіх східніше Андріївки.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках росіяни здійснили понад 10 невдалих атак в районі Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. 

На Шахтарському напрямку українські військові відбили атаки окупантів біля Вугледара, Золотої Ниви, Старомайорського Донецької області та північніше Приютного Запорізької області.

На Запорізькому напрямку українські захисники стримують ворога північно-східніше Новопрокопівки Запорізької області.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку. Мають частковий успіх північніше села Копані та північніше села Новопрокопівка. ЗСУ завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, продовжують закріплятися на зайнятих рубежах та виснажують ворога.

На Херсонському напрямку Сили оборони України ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно уражають тили противника.

Протягом минулої доби українська авіація завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також ще три — по зенітно-ракетних комплексах росіян. 

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, засіб протиповітряної оборони, шість артилерійських засобів, район зосередження особового складу та станцію РЕБ противника.

Читайте також: З настанням негоди й дощів контрнаступ ЗСУ не зупиниться — думка Ступака

Нагадаємо, минулої доби війська РФ завдали чергового ракетного удару по цивільному об’єкту в центральній частині Харкова. Внаслідок атаки загинули дві людини, ще 30 отримали поранення. Пошкоджено 61 багатоквартирний, 17 приватних будинків та 10 об’єктів соціально-побутової сфери. 

Прямий ефір