З настанням негоди й дощів контрнаступ ЗСУ не зупиниться — думка Ступака

Іван Ступак. Скріншот: uatv.ua

Російська пропаганда поширює тезу про те, що з настанням осінніх дощів, а потім холодів, контрнаступ Збройних сил України (ЗСУ) зупиниться, оскільки західна техніка не пристосована до роботи в таких погодних умовах. Це не так. Можливі лише якісь зволікання в роботі українських військових. Про це сьогодні, 6 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий аналітик, співробітник СБУ (2004-2015 рр.) Іван Ступак.

“Російська пропаганда розгойдує історію, що зараз настане осінь, і тоді все на фронті зупиниться. А чому зупиниться? Тому що танки Leopard, Abrams, уся західна техніка не пристосована до такої погоди, для такого бруду. Усе буде застрявати й все зупиниться. Насправді українські військовослужбовці тренуються штурмувати окопи в умовах, коли вони затоплені водою, тобто в негоду. Я не думаю, що плануються якісь зупинки, якісь уповільнення. Десь буде пробуксовування, але просування триватиме, будуть завдаватися удари безпілотниками, ракетами. Тобто війна не зупиниться”, — пояснив він.

РФ сподівається, що через зволікання ЗСУ їм вдасться зміцнитися на рубежах, ще більше замінувати лінію фронту і передислокувати резерви, зазначив Ступак.

“Російська Федерація дуже сильно фантазує, що тільки перші дощі підуть і все зупиниться, і в цей момент можна спробувати укріпити свої позиції — одразу ж замінуватися, перетягнути якісь додаткові резерви. Ось така фантазія є у російських військ”, — сказав він.

Читайте також: Окупанти ніби оскаженіли останнім часом — росіяни стирають з лиця землі Гуляйполе (ВІДЕО)

Прямий ефір