Путін не зупиниться перед колосальною кількістю жертв серед мирного населення, — Снєгирьов про ракетний удар РФ по селу Гроза в Харківській області

Наслідки обстрілу російськими окупантами села Гроза. Фото: t.me/synegubov

Ракетний удар РФ по селу Гроза в Харківській області — це політичний сигнал країнам Європи і спроба схилити Україну до переговорів. Ще одна мета — чинити тиск на Збройні сили України (ЗСУ), які ведуть успішні контрнаступальні дії на Куп’янському напрямку. Усе це свідчить про ретельно сплановану провокацію та воєнний злочин з боку російських військових. Про це сьогодні, 5 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

“Зустрічі президента України Зеленського в Іспанії, де вирішується питання подальшої військово-технічної допомоги нашій країні та посилення економічної підтримки України в моменті надання грошових коштів для нормального функціонування української економіки. І в цей момент завдають удару з величезною кількістю жертв серед мирного населення. Для чого? Насамперед — це політичний сигнал країнам Європи, цивілізованого світу. Мета — здійснити військово-політичний тиск на Україну намагаючись схилити до так званих мирних переговорів”, — сказав він.

Президент РФ Володимир Путін не зупиниться перед великою кількістю жертв серед мирного цивільного населення, упевнений експерт.

“30 вересня 2022 року російський диктатор у своїй промові з приводу включення окупованих територій України до складу Російської Федерації заявив про те, що країни Заходу відкрили скриньку Пандори, коли завдавали килимових бомбардувань німецьким містам за часів Другої світової війни. Тобто проводилися історичні паралелі. Російський диктатор ще рік тому давав зрозуміти країнам Заходу, що нібито у них немає морального права засуджувати Російську Федерацію за воєнні злочини на українській території. А цей злочин характеризується як воєнний злочин. Путін не зупиниться, на жаль, навіть перед колосальною кількістю жертв серед мирного населення”, — пояснив він.

Цей теракт можна з упевненістю вважати спробою впливу на контрнаступ ЗСУ, впевнений Снєгирьов.

“Два останні дні Російська Федерація без успіху намагається контратакувати позицій Збройних сил України саме на Куп’янському напрямку і зазнає військових невдач. Тому в Росії вирішили перейти до практики масового терору проти місцевого населення з метою залякати його та чинити психологічний тиск на українських захисників. Ось ця сукупність даних свідчить про ретельно сплановану провокацію і воєнний злочин з боку російських військових”, — сказав він.

Читайте також: Напередодні опалювального сезону: як Харківська область готується до зими (ВІДЕО)

Нагадаємо, сьогодні вдень, 5 жовтня, російські окупаційні війська завдали ракетного удару по невеликому селу Гроза Харківської області, удар припав на об’єкт цивільної інфраструктури. Наразі відомо про 51 загиблого мирного жителя. Це наймасовіша за кількістю загиблих ракетна атака в Харківській області.

Прямий ефір