Росія зазнає іміджевих втрат через знищені комплекси ППО С-400 “Тріумф” — аналіз експерта

С-400 "Тріумф". Фото: novynarnia.com

Росія зазнає великих іміджевих поразок. Адже всі кошти, вкладені в ППО С-400 “Тріумф”, обернулися для неї провалом після того, як Україна вразила комплекс біля Євпаторії на території тимчасово окупованого Криму. Про це сьогодні, 5 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defence Express, військовий експерт Валерій Рябих.

“Судячи з усього, Збройні сили України та інші складові Сил оборони України намацали ключик до цього комплексу, який у Російській Федерації називали “аналогів немає”. Хоча це просто, скажімо так, модернізовані старі радянські комплекси С-300, які намагалися перетворити на щось сучасне. Але, мабуть, так це і не вийшло. Крім іншого, цей комплекс мав велике значення для держави-агресора, зокрема, для закріплення того становища з експортом озброєння, яке було у РФ. І, звичайно, ставка була велика на цей комплекс. Але тепер, як бачимо, ось ті випадки знищення цього комплексу, які можна нарахувати вже більше, ніж на пальцях однієї руки, показують, що він, як і все в Російській Федерації, що базується на пропаганді, не відповідає дійсності”, — зауважив він.

Рябих звернув увагу, що знищення комплексу ППО С-400 “Тріумф” на мисі Тарханкут у серпні 2023 року, а також подальше знищення ще одного комплексу на території тимчасово окупованого Криму відрізняється за тактикою і способом.

“Сили оборони України використовують різні наявні в арсеналі засоби для знищення цих систем протиповітряної оборони”, — додав військовий експерт.

За його словами, всі кошти, вкладені Росією в рекламу і виробництво комплексу С-400 “Тріумф”, йдуть прахом для окупантів.

“Перспектив у цього комплексу не дуже багато, тому що Збройні сили України постаралися надутий міф про “аналогів немає” комплекси розвінчати. Зараз іде боротьба технологій. Комплекси С-400 є такою мотузочкою в минуле, Російська Федерація намагалася використовувати технологічні рішення Радянського Союзу, але, мабуть, в умовах сучасного поля цього недостатньо. У РФ дедалі менше і менше стає шансів отримати щось більш технологічне у зв’язку з тими санкціями, які запроваджені проти неї, і, звісно, у зв’язку з тим хибним кроком, який зробило керівництво, що засіло в Кремлі”, — вважає Рябих.

Читайте також: Крим — у зоні досяжності засобів ураження України, і російські окупанти це визнають, — Заблоцький

Нагадаємо, 23 серпня українська розвідка за підтримки бійців Військово-морських сил знищила в Криму комплекс ППО С-400.

Прямий ефір