Легіон “Свобода Росії” може допомогти Україні перемогти — думка Гетьмана

Бійці РДК і легіону "Свобода Росії". Фото: uatv.ua

Легіон “Свобода Росії” оголосив, що готовий приймати до своїх лав росіян, які хочуть воювати проти режиму Путіна, не проти Росії, а як патріоти Росії проти нового злочинного режиму. Якщо цей Легіон збільшуватиметься чисельно і туди приєднуватимуться військові формування — взвод чи рота, це означатиме суттєву проблему для режиму в Росії. Таку думку сьогодні, 29 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий аналітик Олексій Гетьман.

“І, можливо, це буде нова армія, яка зможе допомогти нам перемогти на наших територіях, ну а далі зробити так, щоб у Росії все-таки встановився, ну, хоч якось схожий на демократичну систему режим”, — сказав Гетьман.

Він наголосив, що свобода пересування легіону свідчить про підтримку руху російським суспільством.

“Якби населення сприймало їх вороже, то навряд чи вони змогли б робити такі рейди. Швидше за все, вони користуються підтримкою, можливо, не всього населення, а якоїсь частини, ну, як мінімум, великої частини. Вони досить спокійно почуваються в Білгородській області. Я гадаю, що і на іншій території Росії. Хоч би як намагалися Симонян, Скабеєва, Соловйов розповідати про те, яка велика підтримка у президента Путіна”, — додав експерт.

Нагадаємо, 28 вересня легіон “Свобода Росії” заявив, що веде бойові дії на території Білгородської області РФ.

У травні представники “Російського добровольчого корпусу” та легіону “Свободи Росії” виконали в Білгородській області РФ бойові та політичні завдання. Вони заявили про “звільнення” кількох населених пунктів Білгородської області РФ від путінської влади.

Прямий ефір