Побої — у кращому випадку, смерть — цілком прийнятний варіант, — Барановський про конфлікти в росармії

Олексій Барановський. Фото: Facebook

Основна причина “дідівщини” в російській армії в тому, що в кожній системі Російської Федерації потрібні тільки слухняні люди, які виконують будь-які накази і готові віддати життя за Путіна. Щойно людина починає чинити опір — система її покарає. Таку думку сьогодні, 29 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ озвучив адвокат, радник з питань комунікації російської опозиції та легіону “Свобода Росії” Олексій Барановський.

“Основна причина цієї “дідівщини” — те, що в російській системі, у будь-якій, в армійській, у чиновницькій, у тюремній, у якій завгодно, завжди потрібні тільки послушники. Якщо ти покірливо виконуєш усі накази, готовий вчинити будь-яку підлість, дурість і навіть віддати життя своє за Володимира Володимировича Путіна, тоді в тебе проблем ніяких не буде. Якщо починаєш щось думати, сам по собі, скаржитися — то тут уже, вибач, найімовірніше, тебе поб’ють, посадять на якусь гауптвахту”, — зазначив гість ефіру.

Побиття в армії РФ на національному ґрунті — звичайна справа, каже Барановський. Причину знайдуть будь-яку. А російське військове керівництво це не цікавить.

“Причину знайдуть будь-яку-завгодно. Якщо це російська військова поліція, значить, вони згадають, що людина іншої національності, і з’явиться ще й шовіністичний мотив. Якщо навпаки, припустимо, “кадирівці”, які воюють у загородзагонах, на фронті з боку РФ, правлять бал, і їм до рук потрапив якийсь там російський Ванька мобілізований, то йому цю зворотну історію згадають. Тобто націоналістичний такий, у найгіршому сенсі слова, шовіністичний мотив. Ця міжнаціональна історія крутиться в різні боки”, — сказав адвокат.

Але головна причина конфліктів, каже він, дії проти системи.

“Причина одна: якщо ти трошки не слухняний, ідеш проти системи, то система тебе покарає. І таким чином, що побої — це ще в кращому випадку. Смерть — це теж цілком собі прийнятний варіант у таких внутрішньоросійських розбірках”, — наголосив Барановський.

За його словами, тюремний вплив на російську армію дуже сильно зріс.

Читайте також: У немилості Кремля: Путін продовжує війну з росіянами (ВІДЕО)

Раніше журналістка видання “Верстка” Рита Логінова розповіла, що в РФ шукають чоловіків, які отримали паспорти і не стали на військовий облік. Їх або привозять до військкомату для фіксації даних, або відправляють у зону бойових дій.

Прямий ефір