Російські окупанти змушені будуть використовувати північний ресурс для посилення південного, — Коваленко

Карта війни 27.09.2023. Скріншот: deepstatemap.live

Північний сектор фронту обумовлений тим, що там сконцентрована велика кількість сил і засобів росіян. Але річ у тім, що ЗС РФ можуть оперувати виключно північним сектором. Південь у російських окупантів найбільш ослаблений. Про це сьогодні, 27 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

“І для того, щоб зупинити наше просування по півдню, з півдня ми поступально можемо вийти і на східні околиці. Це їм абсолютно не потрібно, це не в їхніх інтересах. Вони змушені будуть використовувати північний ресурс для посилення південного. І таким чином вони послаблюватимуть свій північний сектор. Коли відбудеться ослаблення північного сектору, ми можемо вжити заходів для того, щоб розгорнути там уже більш інтенсивні наступальні дії”, — пояснив він.

За словами оглядача, росіяни в районі Бахмута обмежені ресурсом.

“Дуже часто говорилося про те, що там у них понад 50 тисяч особового складу. Так, звичайно, це правда. Це дійсно правда. Але 50 тисяч для чого, для чого вони потрібні? Для утримання міста — так, для утримання північного плацдарму, північного сектору — так, південного сектору — звісно, для забезпечення по східному сектору, підтримання логістики — так, у певному сенсі. І тут постає питання — а чи вистачить 50 тисяч для оборони і для всіх цих дій на такій локації? Ні, критично ні. І зараз ми можемо спостерігати саме цей процес. На півдні ми продовжуємо просування”, — сказав Коваленко.

На його думку, незабаром українські захисники перейдуть на лівий бік залізничної розв’язки, залізниці та продовжать рух у напрямку логістичної артерії 0513 між Бахмутом і тимчасово окупованою Горлівкою.

“Росіяни нічого іншого не зможуть нам протиставити, окрім як переміщувати свої сили з півночі на південь. А якщо вони це почнуть робити, ну що ж, значить незабаром ми почнемо різати їхню логістику на півночі”, — резюмував Олександр Коваленко.

Читайте також: Кремль використовує свої резерви живої сили набагато швидше, аніж здатний їх заповнити — аналіз Варченка

Нагадаємо, як повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш, ситуація на Східному фронті дуже важка, але контрольована. Ініціатива — повністю на боці Збройних сил України.

Прямий ефір