Крим — в зоні досяжності засобів ураження України, і російські окупанти це визнають, — Заблоцький

Знищення С-400 у Криму. Скріншот: /t.me/DIUkraine

Тимчасово окупований Росією Крим практично весь опинився в зоні досяжності українських засобів ураження, що підтверджується низкою ракетних ударів по військових об’єктах, зокрема штабу Чорноморського флоту РФ. Про це сьогодні, 25 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військово-морський експерт, оглядач Defense Express Володимир Заблоцький.

“Ситуація для них дійсно загрозлива, вони визнають те, що Севастополь і практично весь Кримський півострів зараз перебуває в зоні досяжності повітряних засобів ураження і морських засобів ураження. Відповідно, перебуває в полі зору різних видів розвідки України”, — сказав він.

Таким чином, Київ може планувати в повному обсязі, зокрема ударні операції на території Криму.

За словами експерта, хоча південне узбережжя півострова являє собою ланцюг гір, що прикриває від ударів з північного напрямку, після знищення зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) С-400 на Тарханкуті та в Євпаторії, з’явилася можливість пуску ракет із західного напрямку, зокрема з акваторії Чорного моря.

“Українські бомбардувальники можуть пускати ракети з акваторії Чорного моря, відповідно, на малій висоті вони досягають цілей і завдають ударів. Після штабу Чорноморського флоту РФ був удар по 13-му судноремонтному заводу в Північній бухті — флотський завод, який займається ремонтом кораблів. Також удар по причалу Сухарної балки в Інкермані, де розташовані паливні термінали, склади, боєзапаси. Про наслідки ми поки не знаємо, пізніше, думаю, повідомить розвідка. Але вибухи було чути вдень — це теж такий показовий удар по військових цілях”, — підсумував Володимир Заблоцький.

Читайте також: Розбитий штаб Чорноморського флоту РФ: які можливості втратили окупанти, перерахував оглядач Defense Express

Раніше військовий експерт Валерій Рябих зауважив, що комплекс С-400 “Тріумф” — найсучасніший комплекс дальнього радіуса дії, який є на озброєнні російських окупантів. Наслідки знищення такого комплексу в тимчасово окупованому Криму будуть довготривалими для росіян.

Прямий ефір