Удар ЗСУ по штабу росіян у Севастополі — це удар по репутації Путіна — думка Маломужа

Микола Маломуж. Скріншот: uatv.ua

Атака ЗСУ по центру ухвалення рішень ЗС РФ у Севастополі — удар по репутації Путіна. Таку заяву сьогодні, 25 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ зробив генерал, колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

“Збройні сили Російської Федерації концентрують штаби там, де є певне прикриття — потужна протиповітряна оборона, рельєф території. І, звісно, Севастополь, Севастопольська бухта є дуже потужно захищеними регіонами. А сам флот і штаб — під особливим контролем протиповітряної оборони, системи радіолокаційної боротьби. Це справді було для ворога несподіванкою”, — сказав Маломуж.

Він наголосив, що це удар не лише військового плану, це удар по престижу Збройних сил Російської Федерації і навіть Путіна.

“Вони говорили, що Чорноморський флот — їхня гордість, гарант агресії і в Криму, і практично в Чорному морі”, — сказав Маломуж.

Гість ефіру зазначив, що цей штаб був форпостом РФ у Чорному морі.

Маломуж також прокоментував інформацію про те, що “влада” Севастополя проведе “хресний хід” з іконою Ушакова. Він наголосив, що російський диктатор за невдачі мститься атаками по мирних містах України, а нова філософія ЗСУ — удари по стратегічних об’єктах РФ.

Нагадаємо, 22 вересня по штабу Чорноморського флоту в Севастополі завдали удару під час наради керівного складу.

Сили спеціальних операцій України підтвердили ліквідацію командувача Чорноморського флоту РФ Віктора Соколова, який був у штабі в Севастополі, коли по будівлі було завдано ракетного удару. Також загинули 34 офіцери, а ще 105 окупантів отримали поранення. Будівля штабу не підлягає відновленню.

Прямий ефір