У Росії представники силових структур втрачають ентузіазм до підтримки режиму, — Варченко

Іван Варченко. Фото: mvs.gov.ua

У Російській Федерації представники силових структур, маючи справу з економічними труднощами, втрачають ентузіазм до підтримки чинної влади. Про це сьогодні, 23 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив експерт з питань національної безпеки Іван Варченко.

“Силові структури втратили ентузіазм, оскільки зараз вони не мають корупційних годівничок, які мали до повномасштабної війни, тому що бізнес змушений працювати все-таки на війну. Страждає і кашляє економіка від санкцій, які приймає цивілізований світ щодо Росії”, — сказав він.

Варченко зазначив, що російський рубль девальвує, а доплати від держави представники силових структур отримують дедалі менше.

“Російський силовик шукає варіанти, що з ним буде далі. Чи то бути вірним путінському режиму і тонути разом із ним, чи то поки ще не заробив собі на найвищу міру покарання, можливо, потрібно пошукати інші варіанти поведінки. І він точно не поспішатиме бити опозиціонера, який виступає проти війни. Тому для російської опозиції зараз золотий час, єдине, що російській опозиції теж потрібно вирости”, — резюмував Іван Варченко.

Читайте також: Репресії, страх, інфляція: як Москва ставиться до війни Росії проти України

Раніше економічний експерт Ілля Несходовський зауважив, що Кремль змушений економити на своїх громадянах заради продовження війни проти України. Через введення санкцій у Росії скоротився обсяг валюти, що надходить до бюджету.

Прямий ефір