ЗСУ продовжують вести наступальні операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках — карта війни (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua.tv

Сили оборони України продовжують вести наступальні операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках і закріплюються на досягнутих рубежах, а також завдають російським окупаційним військам втрат у живій силі й техніці та виснажують російську армію вздовж усієї лінії фронту, повідомляє у вечірньому зведенні Генеральний штаб Збройних сил України (ЗСУ), інформує FREEДОМ.

“Бахмут дотиснемо, там ще трохи. Це складна робота. І це не буде за день-два або тиждень”, — зазначив військовослужбовець ЗСУ Віктор.

Загалом минулої доби на передовій відбулося 25 бойових зіткнень з армією окупантів. На Південному напрямку підрозділи “Гвардії наступу” просунулися вглиб оборони росіян. Українські захисники витісняють загарбників із позицій. Окрім цього, ЗСУ мають успіхи в Чорному морі.

“Станом на зараз ми бачимо, що на практично 100 морських миль від нашого південного узбережжя материкової частини Одеської, Миколаївської областей російські кораблі відкинули. Якщо на початку повномасштабного вторгнення їх можна було бачити на горизонті просто з висоток в Одесі, то зараз про це не може бути й мови. Так само вони були змушені покинути острів Зміїний. Змушені були покинути так звані “вишки Бойка” і зараз не можуть себе почувати затишно в південно-західній частині Чорного моря. Усе це результат роботи Збройних сил України”, — розповів речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук.

На Бахмутському напрямку українські війська успішно відбили атаку росіян у районі села Міньківка, Оріхове-Василівки та Григорівки на Донеччині. Противник також атакував у районі Андріївки Донецької області, намагаючись відновити втрачені позиції, але марно.

Щодо інших напрямків, то росіяни знову намагалися штурмувати українські позиції в районі Мар’їнки та Красногорівки. А на Запорізькому напрямку українським військовим вдалося відбити атаку в районі Роботиного. Водночас Американський інститут вивчення війни повідомляє, що на цій ділянці фронту ЗСУ вдалося подолати останню лінію оборони окупантів.

“Російські війська, які наразі обороняються на заході Запорізької області, з середини серпня, не змогли перешкодити українським силам поступово, але впевнено просуватися вперед. Інститут вивчення війни постійно спостерігає, як українські війська повільно, але регулярно просуваються в західній частині Запорізької області, попри бічну передислокацію російських військових елементів щодо елітних підрозділів для посилення російських оборонних операцій”, — зі звіту Інституту вивчення війни.

Загальні втрати російської армії з 24 лютого 2022 року вже майже досягли позначки у 275 тис. осіб. За добу було знищено 480 російських солдатів, 40 артсистем і десятки іншої техніки росіян.

Читайте також: “Постраждалих унаслідок атаки немає, але деякі військові зникли безвісти”: серія вибухів пролунала в Криму

Прямий ефір