52 тис. військових РФ скуті боями під Бахмутом і не можуть бути перекинуті туди, де вирішується доля кампанії — оцінка експерта

Бахмут у 2023 році. Скриншот: uatv.ua

Боями на Бахмутському напрямі скуті значні сили противника. У цьому полягає головний стратегічний задум українських військ, які своїми акуратними та послідовними наступальними діями не дають можливості російській армії перекидати ресурси на інші ділянки фронту. Про це сьогодні, 19 вересня, у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий експерт Сергій Грабський.

Він нагадав, що в районі Бахмута, згідно з даними, які озвучуються, у бойових діях беруть участь близько 52 тис. російських військових.

“Це говорить про те, що ці 52 тис. російських військових, перебуваючи на ділянці, яка зі стратегічного погляду на сьогодні не відіграє значної ролі, не можуть бути перекинуті на інші напрямки, де загалом вирішується доля цієї кампанії”, — коментує Грабський.

Таким чином, українські війська на Бахмутському напрямку реалізують стратегічний задум.

“Вони полегшують завдання наших військ на півдні й, зокрема, підтримують певний рівень напруженості на сході. Мається на увазі, що противник, не маючи змоги наростити угруповання на Куп’янському та Сватівському напрямах, не може розширити наступальні дії на цій ділянці”, — пояснив експерт.

Сергій Грабський наголосив, що в цьому і полягає стратегічне значення досить вузької ділянки фронту, якою є Бахмутський плацдарм.

Раніше Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що протягом понеділка, 18 вересня, на Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки противника в районі Кліщіївки. Спроби противника відновити втрачене становище у районі Андріївки успіхів не мали. Сили оборони продовжують штурмові дії на південь від Бахмута.

Прямий ефір